Transportatorii din comunitatea europeană vor avea de plătit o nouă taxă de drum

0
Eurovigneta este unul dintre ultimele acorduri ale UE, care va permite statelor membre să introducă, pentru camioane, o nouă taxă aferentă costurilor externe de poluare, congestie, şi zgomot,  suplimentară celei existente pentru accesul la infrastructura rutieră.
În completarea politicii  Uniunii în domeniul transporturilor, în luna decembrie va fi adoptată Cartea albă a transporturilor pentru perioada 2010-2020.
În calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Transport şi Turism a Parlamentului European, Adriana Ţicău, a solicitat vicepreşedintelui Comisiei Europene, detalii privind procesul de revizuire al reţelei europene de transport, apreciind că  „Politica de transport este esenţială pentru coeziunea economică, socială şi teritorială a Uniunii Europene.

Având în vedere decalajul de dezvoltare dintre Statele Membre, în domeniul infrastructurii de transport, eurodeputatul socialist solicita  ca viitoarea politică TEN-T să acorde o mai mare importanţă dezvoltării sistemelor de transport din noile state membre.
Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European dedică agenda din 27 octombrie pentru dezbateri privind proiectele prioritare în reţeaua TEN-T, şi calendarul viitoarelor măsuri privind dezvoltarea transportului trans-european.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.