Trei zile de mici şi bere, ca-n poveşti la Ţăndărei

0

Toate cu ocazia Tâgului anual organizat de Ziua Crucii. Anul acesta târgul a împlinit 168 de ediţii şi a avut parte de o organizare mai bună dat fiind că săptămâna trecută localitatea Ţăndărei a aniversat 40 de ani de la declararea sa ca oraş.
ELENA MARIN povesteşte:
Cu aşa sunete erai întâmpinat chiar de la intrarea în târg. O atmosferă plină de muzică, diversă de la un stand la altul, fum de la grătarele cu mici şi luminiţe colorate de la comediile instalate pe stadionul din Ţăndărei.
Standurile pline ochi cu diverse produse, de la linguri de lemn şi ceaune la geci şi pantofi, cu preţuri negociabile în funcţie de client…
Jucării din plastic şi obiecte artizanale mai mult sau mai puţin zgomotoase puteau fi, de asemenea, negociate cu comercianţii de la standuri…    
Departe însă de iarmaroacele tradiţionale de altădată, târgul de la Ţăndărei a scos din tradiţie comerţul cu produse agricole. Cel mult poţi găsi fructe aduse de producătorii din alte judeţe, obişnuiţi cu târgurile de toamnă…De joi până duminică muzica a răsunat în Ţăndărei. Iar sâmbătă localnicii au avut parte şi de spectacol.
Au fost invitaţi Candy, Fly Project şi Trident într-un spectacol care, în ciuda vremii ploioase, a avut parte de spectatori. Evident, tineri, aşa cum a remarcat şi primarul localităţii, VASILE SAVA.
Onorariile artiştilor şi întreg tacâmul pentru spectacol i-a costat pe edilii locali 120 de milioane de lei vechi. Primarul spune însă că banii au venit numai din sponsorizări, degrevând bugetul local de această cheltuială.
În acorduri de manele şi vuietul comediilor luminoase, târgul şi-a atins şi în cel de-al 168-lea an scopul: acela de divertisment şi de profit.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.