„Tu ce ştii despre HIV?“

0

Acesta este numele campaniei organizată de autorităţile în domeniu de Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA, datată la 1 decembrie.
Fiind şi într-o zi de sărbătoare naţională când salariaţii din sistem sunt liberi, acţiunile dedicate acestei zile au trecut în planul doi, astfel că, în România, cel puţin anul acesta, ea se marchează abia azi.
La prânz, pe principalul Bulevard din Slobozia va începe marşul pentru sănătate din programul Direcţiei Judeţene de Sport Ialomiţa, în cadrul acţiunii distribuindu-se prezervative şi pliante cu privire la pericolul reprezentat de HIV/SIDA.
La orele 15.00, Centrul Cultural Ionel Perlea va avea loc o proiecţie de film la care vor participa elevi şi deţinuţi; ea va fi urmată de discuţii libere şi distribuire de materiale informative, prezervative şi fundiţe roşii – simbolul luptei anti-SIDA.
O astfel de fundiţă va fi făcută din lumânări aprinse, mai spre seară, în Piaţa Revoluţiei, ca un joc de lumini în acelaşi scop de luptă şi prevenire a infecţiei cu virusul ucigaş.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.