Tuberculoza, numită şi boala sărăciei, afectează din ce în mai mulţi ialomiţeni

0
În evidenţele Casei Judeţene de Sănătate figurează în tratament peste 230 de persoane bolnave de tuberculoză, la care se adaugă cazurile nediagnosticate.
Un bebeluş de 6 luni, din Vlădeni, suspect de TBC  a fost adus ieri cu ambulanţa de la Feteşti pentru investigaţii suplimentare de specialitate. Fetiţa provine dintr-o familie săracă, cu ambii părinţi bolnavi de tuberculoză.
Medicul pediatru Nina Precup Vâlcea spune că, în ultimii doi ani, cazurile de TBC la copii s-au înmulţit, iar directorul Casei Judeţene de Sănătate, Mihai Geantă, precizează că persoanele bolnave de TBC beneficiază de tratament gratis, prin intermediul programelor naţionale de sănătate. Depistarea şi tratarea tuberculozei este însă o chestiune vitală, intrucat tuberculoza este o boală contagioasă. Bolnavii de TBC sunt izolaţi pentru tratament, iar vindecarea se face numai după circa 6 luni de medicaţie corespunzătoare. Aşa cum fumatul agravează boala şi întârzie vindecarea, un regim adecvat, cu produse bogate în albumine, făinoase, dulciuri, grăsimi si verdeţuri, ajută organismul în lupta cu bacilul Koch.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.