Turism printre gunoaie

0

Traseele şi punctele turistice din Ialomiţa, fie sunt mizere, fie încalcă normele sanitar veterinare, ori sunt închise.

La mijlocul verii, instituţiile judeţene cu atribuţii de control s-au trezit că drumurile de acces în staţiunea Amara sunt jalnice, tabăra de copii este închisă, iar popasurile de pe drumul naţional 2A sunt marcate de mormane de gunoaie.

Subprefectul Gigi Petre a prezentat în colegiul prefectural o notă de control, în care au fost incluse 27 de unităţi de alimentaţie publică, toate cu deficienţe în desfăşurarea activităţii. Doar două au fost însă amendate.

Spre dezarmarea reprezentanţilor Prefecturii, termenele pentru igienizarea locaţiilor de alimentaţie publică sunt ignorate, motiv pentru care agenţii economici vor fi amendaţi. Consultând rapoartele de control, reprezentantul Autorităţii de Sănătate Publică Ialomiţa, Ilie Radu, şi-a pus la propriu cenuşă în cap pentru că, în opinia lui, salariaţii DSP nu cunosc măsurile minime de funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică.

Adevărata ştire pentru reprezentanţii prefecturii a fost cea conform căreia, în locul lui Adrian Apostoiu, care a renunţat la funcţia de director, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa va fi preluată de Daniela Hagianu.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.