Turismul cultural poate fi o sansa de dezvoltare a comunitatilor ialomitene

0

Reprezentantii Ministerului de Cultura si ai Institutului Monumentelor Istorice au interes de a dezvolta in judetul nostru doua proiecte de restaurare a unor obiective istorice, prin atragerea unor fonduri europene.
Prima investitie vizata este baza arheologica de langa Giurgeni. Directorul General al Ministerului Culturii, Mircea Angelescu, a sustinut intr-o conferinta de presa la Slobozia, interesul Consiliului Europei pentru obiectivul arheologic din estul judetului Ialomita.
audio mircea angelescu 
Reprezentantul Institutului Monumentelor Istorice, Dana Mihai, pledeaza pentru infiintarea unei baze arheologice langa Giurgeni, printr-o amenajare peisagistica, astfel incat sa se recreeze atmosfera apusa a singurului oras medieval din Romania:
 audio dana mihai 
Al doilea obiectiv pe care Ministerul Culturii urmareste sa-l dezvolte in Ialomita este conacul Marghiloman de la Hagiesti, unde se intentioneaza infiintarea unui centru de pregatire care, ulterior, sa se sustina prin functionalitatea ca baza de cercetare si colectare a datelor istorice.
 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.