Uimirea Urziceni

0

Unirea s-a rebranduit pe ,,Ibrox Park’’…se numeste Uimirea Urziceni si a obţinut aseară prima victorie în Liga Campionilor – deşi a pornit practic în meciul de la Glasgow de la scorul de unu la zero pentru gazde. Specialiştii de la casele de pariuri dădeau Unirea victimă aproape sigură în meciul cu campionii Scoţiei. Iar primele momente ale meciului au părut să le dea dreptate. La două minute de la primul fluier Mendez a şutat înşelător din afara careului de  16 metri  iar Ricardo Gomes a deviat nefericit balonul care l-a surprins pe Tudor ieşit dintre buturi. Scoţienii s-au bucurat doar jumătate de oră de avantaj, înainte ca  Brandan şi Bilaşco să facă o fază şcoală în urma căreia ,,Bilă’’ a scris 1-1 pe tabela de pe Ibrox Park.

Minutul 38 avea să fie momentul cheie al partidei. Daniel Tudor, înlocuitorul lui Arlauskis între buturile campioanei României a apărat un penalty obţinut de Rangers după un henţ în careu al lui Bruno Fernandes.Şut plasat al lui Davis, dar insuficient de puternic pentru goalkeeperul de 35 de ani.

Ce a urmat pare o poveste deşi s-a întamplat pe viu: Unirea a presat din ce în ce mai puternic şi la patru minute de la revenirea de la vestiare, Fernandes a pus un călcâi inpirat pe un balon pe care Lafferty l-a deviat în propria poartă. Seria autogolurilor ,,made in Scotland’’ avea să continue zece minute mai târziu cu un cap de senzaţie al lui McCulloch după o lovitură liberă executată superb de Tibi Bălan.

Cireaşa de pe tortul unei seri de vis pentru Unirea Urziceni a fost aplicată în minutul 65 când omul meciului, Pablo Brandan a şutat la firul ierbii spre poarta lui McGregor iar Naismith a ciupit uşor mingea care a scuturat pentru a patra oară plasa porţii gazdelor.

4-1 scor final pentru Unirea şi Dan Petrescu aproape şi-a văzut dorinţa împlinită, în sensul că a fost fluierat la începutul meciului de pe ,,Ibrox’’ dar n-a mai avut privilegiul de a fi aplaudat la final decât de galeria-liliput a Unirii. Cei mai mulţi dintre suporterii gazdelor erau plecaţi deja spre pub-urile din zona stadionului ca să-şi înnece în alcool amărăciunea unei înfrângeri puţin previzibile. În urma victoriei de aseară, combinată cu înfrângerea suferită de Stuttgart pe teren propriu în faţa Sevillei, Unirea a urcat pe locul doi în clasamentul grupei G şi priveşte cu optimism spre returul cu Rangers pe care îl va disputa în Ghencea miercuri 4 noiembrie. Până atunci, băieţii lui Dan Petrescu mai au de pregătit meciurile  de campionat cu Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova dar şi optimile de finală ale Cupei României în care vor juca marţea viitoare acasă cu FC Braşov.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.