Uite criza, nu e criza

0

Disponibilul financiar al firmelor se reduce pe zi ce trece în Ialomiţa, iar lipsa lichidităţilor îngreunează şi chiar blochează funcţionarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Reducerea consumului este doar unul dintre factorii care influenţează criza financiară.
Directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, Gheorghe Dorobăţ precizează că lipsa banilor din piaţă este şi rezultatul slabei creditări a băncilor, care acum preferă să împrumute statul.
Paradoxal, încasările în numerar ale dărilor la stat sunt mai mari în 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În opinia specialiştilor, criza financiară rămâne atipică în România la fel ca şi creşterea economică din anii precedenţi.
Directorul executiv Dănuţ Ioan Drobotă apreciază că decontul pentru dezvoltarea pe credite bancare se va mai plăti încă 5 ani.
Cu adevărat împovărătoare pentru societăţile comerciale este presiunea fiscală asupra forţei de muncă. Analiştii economici au declarat că în 2011 costurile cu forţa de muncă au crescut cu aproape 10%.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.