Umpleţi puşcăriile cu proşti! Incă un tânăr ialomiţean a fost prins la volan fără permis

0

În după-amiaza zilei de marţi, pe raza municipiului Urziceni, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Bărcăneşti. În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice, poliţiştii au stabilit că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul la volanul căruia a fost depistat nu are drept de circulaţie în România. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii avertizează că persoana care conduce pe drumurile publice un autovehicul, fără a poseda permis de conducere, poate fi pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani.

De asemenea, legea sancţionează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unui individ care nu posedă permis de conducere sau al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori căruia i-a fost retras permisul, anulat sau i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce ori care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.