Un adolescent de 17 ani din Borduşani şi-a pierdut viaţa sâmbătă seara, strivit de un pietroi

4

Un adolescent de 17 ani din Borduşani şi-a pierdut viaţa sâmbătă seara, strivit de un pietroi depozitat în carieră pe marginea braţului Borcea.
Băiatul şi mai mulţi prieteni s-au jucat în zona şantierului care se ocupă de consolidarea malului. Alungaţi de paznic, unul dintre băieţi s-a urcat pe mormanul de pietroaie, a alunecat, iar unul s-a rostogolit peste el. După o oră de agonie, adolescentul a murit la spitalul din Feteşti.
Poliţia cercetează cazul pentru a stabili cine se face responsabil de moartea băiatului
Şantierul de la Borduşani este semnalat la intrarea în localitate cu un panou pe care sunt trecute date despre constructor, şi cu o plăcuţă în zona malului unde se fac consolidări. Cu sau fără treabă, localnicii trec zilnic prin şantier. În zonă au fost sâmbătă după amiaza şi patru băieţi, colegi în clasa a 9-a.
Viceprimarul localităţii, Alexandru NECULA, spune că paznicul i-ar fi gonit pe băieţi. Din motive numai de el ştiute, unul dintre adolescenţi s-a urcat în vârful grămezi, a alunecat, iar un picior i-a fost prins între pietroaiele gigant, care i-au secţionat artera femurală.
Prietenii băiatului au anunţat la prima casa de pe malul apei. O femeie a alergat şi l-a tras de sub piatră, dar băiatul pierdea mult sânge.
De la momentul chemării ambulanţei şi până la sosirea echipajului de prim ajutor, minutele au trecut foarte greu. Localnicii spun că salvarea a venit după o oră, şoferul era nervos şi s-a răstit la ei pentru că l-au luat la întrebări pentru întârziere, iar asistenta era depăşită de situaţie.
Managerul serviciului Judeţean de Ambulanţă, Paros RADU, spune însă că echipajul de prim ajutor a ajuns de la Feteşti la Borduşani în 15 minute, iar de la primul apel până la sosirea Ambulanţei, disperaţi, oamenii au revenit de 4 ori cu telefon la 112.
Tânărul a murit la spital, şi cu excepţia disperării părinţilor şi părerile de rău ale cunoscuţilor, nimeni nu se consideră responsabil pentru viaţa lui. Şeful de şantier, Gheorghe PURJĂ, spune că zilnic, prin şantier e tot un dute-vino de localnici, pe care nu i-au putut îndepărta nici măcar cu poliţia.
Toată nenorocirea va fi analizată de poliţie. Subinspectorul Andreea Dănilă precizează că măsurile vor fi dispuse în funcţie de responsabilităţile existente la nivelul şantierului şi ale primăriei.
Pietrele folosite la consolidarea malului cântăresc între 500 de kg şi două tone. Băiatul de 17 ani era în grija bunicilor din partea mamei şi va fi înmormântat în judeţul Brăila, în localitatea natală a tatălui său.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Doamne… el nu a incercat sa fuga urcandu-se pe mormanul de pietre..ci doar se juca..cine a zis ca paznicul le-a zis sa nu se mai joace acolo ? el a spus ca nu se baga pentru ca nu era in timpul lucrarilor .. si de ce nu face un gard care sa imprejmuiasca locul acela ?? nu are primaria fondurii ? dar de motociclete imediat se fac rost de bani .. Dumnezeu sa il ierte pe Nicu.. 🙁 aa..si inca ceva..nu femeia aceia la scos de sub piatra:-j ci un coleg de-al lui care era prin preajma..

  2. Acest accident nu e provocat din cauza paznicilor ci din cauza patronilor si sefilor trb sa inconjoare santieru cu un gard de plasa .. dar din pacate primaria si patroni nau bani de asa cv au bani numai pt masini si motorete . Dumnezeu sal erte pe grasu:((

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.