Un agent de poliţie rutieră a fost reţinut ieri la Urziceni

0

Episodul survine cercetărilor efectuate de ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.
Agentul este cercetat pentru presupuse fapte de corupţie, după ce în primăvara anului trecut ofiţerii DGA – serviciul judeţean Ialomiţa au obţinut date şi informaţii conform cărora poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ solicită sume de bani pentru a nu lua măsurile legale ce se impun faţă de contravenienţii la regimul rutier.
Dosarul a fost înregistrat la Parchetul competent, procurorul delegând ofiţerii D.G.A. pentru efectuarea unor acte de urmărire penală. Totodată, în cauză a fost obţinută autorizaţie de folosire a investigatorului sub acoperire. Astfel s-a stabilit că unul dintre agenţii de poliţie de la Urziceni a pretins şi primit suma de 400 lei cu titlu de mită pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, respectiv aplicarea sancţiunii contravenţionale în locul suspendării permisului de conducere pentru depăşirea vitezei legale în localitate.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpatului, care la ora 10.00 a fost prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.