Un bătrân din Platoneşti a căzut victimă unui şarlatan care l-a înşelat cu 300 de lei

0

Ialomiţeanul, în vârstă de 82 de ani, a fost sunat acasă, pe telefonul fix, şi anunţat că a câştigat un premiu în valoare de 5.000de lei, constând în produse electrocasnice.
Pentru a intra în posesia câştigului, bătrânul a fost îndrumat să cumpere cartele telefonice reîncărcabile în valoare de 300 de lei, după care a comunicat codurile de acces ale acestora.
Fapta a fost sesizată la poliţie de un vecin al bătrânului înşelat, iar poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Cum, în astfel de situaţii, identificarea făptuitorului şi recuperarea prejudiciului cauzat sunt extrem de dificile, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu mai răspundă solicitărilor prin care sunt anunţaţi că au câştigat premii substanţiale fără să participe la vreun concurs, indiferent de renumele firmei care se foloseşte pentru a fi ademeniţi. De asemenea, foarte important este să nu se furnizeze date cu caracter personal unor necunoscuţi care îi apelează telefonic.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.