Un excavator defect umflă apele Prefecturii

0
Legea junglei şi abuzul de putere au ajuns constante în relaţiile dintre instituţii, autorităţi şi cetăţeni. O societate din Feteşti a abandonat pe digul de la Stelnica un utilaj greu pentru a bloca accesul în incinta îndiguită. În felul acesta, toţi cei care aveau drum spre Borcea de Jos erau nevoiţi să utilizeze, contra cost, o cale de acces a societăţii.
Situaţia a fost adusă la cunoştinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă de reprezentantul ANIF. Inspectorul şef Constantin Câmpeanu a precizat că S.C. AGROFAM Holding SRL Feteşti a abandonat un excavator cu şenile cu masa de 27 de tone, cu scopul de a împiedica accesul în incintă. ANIF Ialomiţa a atenţionat societatea în vederea ridicării utilajului, dar de fiecare dată răspunsul a fost negativ, cu justificarea că utilajul s-a defectat iar până la procurarea pieselor nu poate fi manevrat. A.N.I.F. a procedat la aplicarea amenzii minime de 6.000 lei, după care utilajul a fost mişcat aproximativ 5 m. La 15 zile s-a trecut la aplicarea celei mai mari sancţiuni prevăzute de Lege în această circumstanţă,  respectiv o amendă de 14.000 lei.
Pentru că proprietarul utilajului abandonat nu a formulat un răspuns clar privind evacuarea excavatorului de pe digul de apărare, A.N.I.F. Ialomiţa s-a adresat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe în soluţionarea acestei situaţii.
Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă staţionarea excavatorului pe dig în caz de viitură, reprezentanţii Prefecturii sunt convinşi că utilajul a fost abandonat intenţionat pe coronamentul digului de apărare pentru a determina devierea traficului pe unul din drumurile pe care proprietarul a amplasat o barieră şi permite accesul numai după perceperea unei taxe.
Membrii comitetului au votat în unanimitate evacuarea utilajului de pe dig.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.