Un exerciţiu de alarmare publică de mare amploare se va desfăşura astăzi la Slobozia

2

La ora 10, alarma specifică dezastrelor va răsuna în oraş, anunţând că simularea de accident chimic precedat de un cutremur a început.
Viceprimarul Alexandru Stoica precizează că exerciţiul va urmări în special modul de acţiune al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea, populaţia este sfătuită să reacţioneze la exerciţiul de alarmare publică, şi în momentul în care alarma la dezastre va răsuna în oraş, cetăţenii aflaţi pe străzile din municipiu, să se adăpostească pe scările blocurilor sau în locuinţe, evitându-se pericolul de intoxicare cu substanţele rezultate în urma accidentului chimic de la combinat.
În acelaşi timp şi conducătorii auto trebuie să ştie că în momentul de alarmare, vor opri imediat autovehiculul şi motorul acestuia, într-un loc ce le oferă protecţie, vor coborî din autovehicul, îşi vor proteja căile respiratorii, cu batiste sau tifon şi se vor adăposti în cel mai apropiat imobil.
Exerciţiul de alarmare publică se va încheia la ora 12. Elena Oancea, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. e bine, ca deh,in Ialomita sunt mari baze militare ; am vrut Nato si sa ne atarnam de americani care isi duc interelese lor de razboi in lume tragandu-ne si pe noi dupa ei. Romani, veti fi bagati in razboi cu rusii curand.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.