Un fel de pază la spital

0

În Ialomiţa, cea mai mare cerere pe piaţa muncii este la acest moment pentru agenţi de pază. Remuneraţia acestora se face însă la nivelul salariului minim pe economie. Care sunt consecinţele lipsei de personal calificat? Profesionalism zero si generarea de incidente prin necunoasterea atributiilor decat dupa ureche.
Câştigul mic şi angajările rapide reduc din şansele unei selecţii riguroase de personal, care să asigure paza şi ordinea la nivelul unor instituţii publice sau firme. Aşa se face că de multe ori prestaţia unora dintre agenţii de pază lasă de dorit.
Luni seara, la Unitatea de Primire Urgenţe din Slobozia, agentul de pază şi statisticianul care se ocupă de completarea electronică a datelor pacienţilor, şi-au dat ochii peste cap la vederea presei. Ca veritabili stăpâni pe moşie într-o instituţie publică, băieţii îşi plâng unul altuia de mila salariului mic pe care îl iau şi uită de protocolul de adresare, obligatoriu la persoana a doua plural. Oricum, formula de politeţe cu ce vă putem ajuta nu există în vocabularul lor, iar expresia favorită rămâne ,,nu ai voie“.
Puştiul de la pază se enervează repede, îşi sună colegii în ajutor ca să-l apere de presa care voia să stea de vorbă cu medicul de gardă. Mai cu multă minte şi experienţă gardienii îşi dau seama de ridicolul situaţiei…
Pentru a răspunde solicitărilor de pe piaţa muncii, Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă intermediază cursuri de calificare, parcurse de cele mai multe ori la “apelul bocancilor”. În aceste condiţii, obţinerea diplomei devine o formalitate, după cum o formalitate a devenit şi prestaţia unor firme de aşa-zisă pază.
guraialomitei

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.