Un fruct gratuit pe zi pentru fiecare copil din Europa

0

Aceasta a fost tema dezbaterilor comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, la raport privind “Fructele în scoli”.
Europarlamentarul ialomiţean MARIA PETRE spune că deputatii au concluzionat ca o zi pe săptămână, un fruct gratuit pentru fiecare copil din statele membre este prea puţin şi că ar trebui suspusă atenţiei creşterea porţiilor destinate elevilor, mai ales în situaţia în care obezitatea a devenit o reală problemă. 
Maria Petre, ca responsabil din partea grupului PPE-DE pe acest subiect a propus câteva lucruri concrete care vizează finanţarea programului, susţinând că cele 90 de milioane de euro pe an propuse de Comisia Europeana nu sunt suficiente.
O altă propunere vizează încurajarea utilizării în cadrul programului a fructelor tradiţionale şi a celor produse în regiunile montane ale Uniunii Europene. 
Eurodeputatul ialomiţean a mai susţinut ideea ca părinţii să nu fie obligaţi să cofinanţeze programul, pentru că sunt mulţi părinţi, mai ales în noile state membre, care nu îşi pot permite să participe la finanţarea unui astfel de program.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.