Un grup infracţional specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi exploatare sexuală, format din 3 bărbaţi şi o femeie, toţi din Ialomiţa, a fost destructurat

0

Traficanţii ialomiţeni recrutau victimele de pe raza judeţului, dar şi din Brăila, Călăraşi, Buzău şi Prahova. La finalizarea cercetărilor, a reieşit că ialomiţenii au traficat în Italia şi Spania 67 de persoane, majore şi minore, în perioada 2006 – 2009. Acestea au fost recrutate prin promisiunea obţinerii unor sume de bani din munca în agricultură în Spania, însă au fost cazate în locuinţe insalubre, iar alte 6 persoane au fost exploatate sexual în Italia, după ce le-au fost luate documentele de identitate.

Traficanţii au vârste cuprinse între 31 şi 58 de ani, iar procurorii DIICOT i-au arestat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În vederea confiscării speciale şi a recuperării pagubei produse prin infracţiune s-a instituit măsura măsura asiguratorie a sechestrului, asupra a două imobile, unui autoturism, mai multor bijuterii din aur şi sumei de 7.000 de euro.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.