Turbatu’ le râde în nas procurorilor din Ialomiţa

8

Un individ periculos a reuşit să scape de două ori în trei zile de arest, deşi a comis două infracţiuni cu violenţă în urma cărora mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale. Culmea este că în primul caz a fost reţinut pentru 24 de ore iar în al doilea caz nici măcar atât nu a mai primit, neconsiderându-se un pericol public. Cum se poate întâmpla o aşa indolenţă a procurorilor de caz? Pur şi simplu din superficialitate şi nepăsare faţă de victime.
Moise Cornel, zis „Turbatu’”, are 29 de ani şi este cunoscut ca un cal breaz în Amara, dar mai ales ştiut de frică de toţi concetăţenii care au avut de-a face cu el sau au auzit de ce-i poate mintea.
Ultima lui victimă este femeia pentru care a făcut o obsesie şi pe care o ameninţă permanent cu moartea pentru că refuză să mai trăiască împreună cu el. Totul a culminat în dimineaţa zilei de 31 octombrie cu un atac furibund asupra Frusinicăi Radu pe care a pândit-o în drum spre serviciu şi a tăiat-o cu un topor. Femeia povesteşte că în numeroasele lovituri primite peste picioare a reuşit să pareze cu mână o lovitură îndreptată asupra capului în urma cărei a rămas fără buricul la un deget. ,,Îmi era frică să ţip pentru că ştiam că se enervează şi mai tare. Când am văzut că ridică toporul ca să mă lovească la cap am pus mâna şi m-am ferit. Atunci am înţeles că o să mă omoare dacă nu fac ce zice el. Şi i-am spus că o să mă duc să trăim împreună numai să se oprească. L-am implorat şi am promis că nu o să spun nimănui. Atunci mi-a spus să mă şterg pe faţă de sânge şi să mă urc în spate pe bicicletă ca să mă ducă acasă la el. Nu mai ştiu cum m-am ţinut, dar la un moment dat i-am spus că o să leşin, s-a speriat şi l-am convins să mă lase să mă întorc acasă la părinţii mei. Pe stradă venea o maşină şi i-am făcut semn să oprească. Şoferul a sunat la 112, a venit o salvare şi m-a dus la spital.“ povesteşte femeia, cu sufletul în gât, câte a pătimit.
Relaţia victimei cu agresorul a început în urmă cu 3 ani. Când şi-a dat seama ce fel de om este şi după zeci de bătăi încasate, Frusinica a vrut să renunţe la el. Femeia a făcut mai multe plângeri la poliţia oraşului Amara, pe care ulterior le retrăgea fie cu promisiunea individului că se potoleşte, fie sub ameninţarea că o să-i omoare copiii. În tot acest timp, femeia susţine că şeful postului de poliţie s-a transformat în apărătorul agresorului, spunându-i că “asta este felul lui de a o iubi” şi că “ar trebui să-l înţeleagă”. La acuzaţiile aduse, comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie a dispus cercetarea lui Lucică Matache, şeful Poliţiei Amara.
Culmea este că înainte să o căsăpească pe Frusina cu toporul, în noaptea de 29 octombrie, Cornel Florică Moise a făcut mare scandal la discoteca din Griviţa unde a bătut mai multe persoane, faptă pentru care a fost reţinut 24 de ore în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La a doua faptă, procurorul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a considerat că individul este un inocent şi poate fi cercetat în libertate. Dar, ce să vezi? Deocamdată el are calitatea de făptuitor, neputându-se face încadrarea lui în vreo speţă. Procurorul Nicolae Alexe ne explică detaşat că se aşteaptă certificatul medico legal: ,,Noi ne-am sesizat despre această situaţie, cazul a fost înregistrat la 1 noiembrie, se fac cercetări şi nu ne putem pronunţa cu privire la o încadrare juridică având în vedere că nu avem un act medico legal. S-au făcut demersurile necesare la Serviciul de Medicină Legală al Judeţului Ialomiţa.“ Toate bune şi frumoase am putea spune. Numai că ancheta este blocată. Parchetul are datorii la IML, medicul legist nu o să elibereze certificatul, iar dosarul zace în aşteptare, astfel că 7 membri ai unei familii din Amara dorm cu frică, seară de seară, că a doua zi nu se vor mai trezi. În tot acest timp agresorul zburdă în libertate. Mai catolici decât Papa, în acest caz procurorii nu se pot judeca cu libertatea unui om. Dar cu viaţa victimelor lui, da?
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

8 comentarii

  1. Si am vrea ce?Procuror sa isi ceara scuze?Se duce de rapa tot esafodajul puterii militienesti!Basca praf procurorul care instrumenteaza cazul de la Grivita.Lol.

  2. Ce se intampla la Amara este numai din cauza sefului de post- Lucica Matac-care-i protejeaza pe infractori contracost…bani sau produse. De cele mai multe ori zice ca obtine informatii importante de la ei si d-aia ii lasa in libertate. Pai ce informatii obtii tu mai Lucica?De importanta nationala? La lant, coruptule!!!

  3. FEL DE FEL DE DECLARATII FALSE…femeia aia nu are limita???se plange…dar cand ii mank banii era bun???nu ii e rusine sa afirme atatea lucruri stiind ca toti din amara o cunosc prea bine??ii trebuia cv mai rau nu doar atat…

  4. afirma k isi retragea plangerile cu promisiunea k se potoleste????k ii omoara copii??? NEGATIV !!! isi retragea plangerile cand ii mank banii…cand il lasa fara bani mai facea cate o plangere.iar venind voba de copii turbatu are si el copii si stie ce inseamna un copil, pe cand ea nu!!!intrebati-o dak stie cv de viata copiilor ei apoi sa declare si adevarul si neadevarul doar pentru a fi ea crezuta de toti. i-a destramat casnicia apoi spune k nu vrea sa mai traiasca cu el???aiurea!!! bataile nu ii erau de ajuns sa il cunoasca in 3 ani???cei din amara stiu prea bine situatia fiecaruia dintre ei…femeia asta chiar are un tupeu nedescris.in locul ei nu ridicam capul de jos pe cand ea se mandreste cu ce “este”.e jenant k dupa incident daca intradevar nu vroia sa mai aiba de a-face cu el nu il mai cauta pe cand ea insista sa stea de vb q el… nu am cuivinte pentru a o descrie..mi-ar trebui mii de pagini dar intr-un cuv e o “lepra”

  5. hmm dar cand ii lua bani lu turmatu nu ii my era frik de el.. ??? knd a inceput sa umble cu el nu sa gandit k avea 2 copilasi mic.. sh ei vor fi primii care vor suferii din cauza ei.. ?? eeeeh nu sa gandit ea.. dar uite k dmnz nu doarme… 😉 cum , copilasii aia au suferit 3 ani de zile.. asa se va chinui ea toata viatza.. sh nui asa cum sp frusinik.. k e obsedat de ea,,, ci se oftik , knd il vedea cu bani.. il mintea tt felul de chesti sh knd nu my avea bani.. gata,,, a batut-o .. :-j

  6. dar stiti cn e de vina aici politia amara.. ea trb sanctionata.. dc se impaca cu el.. dupa atatea certuri prin tribunal sh bla bla.. dc nusi vd de trb ei.. ??? heeey politia amara ( mari politai ) dc nu-i cereti explicatii .. ???

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.