Din cele 8 posturi scoase la concurs pentru specialităţile neonatologie, neurologie şi psihiatrie pediatrică, urologie, boli infecţioase, radiologie şi farmacie, examenul a fost promovat doar la urologie.
Nota maximă obţinută la examenul de rezidenţiat în medicină a fost de 896 de puncte şi, pentru a-l promova, candidaţii ar fi trebuit să obţină minim 60% din valoarea celui mai bun rezultat. Aspiranţii pentru locurile de specialişti din spitalul Slobozia şi Urziceni au obţinut însă un punctaj sub baremul minim de promovare.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe spune că este nefiresc ca la o concurenţă de 1,2 pe loc să rămână numeroase posturi neocupate. Medicul Vasile Olaru apreciază că rezultatele oglindesc nivelul de pregătire al absolvenţilor de medicină. ,,Mi se pare că e mai uşor decât altă dată. Adică au fost foarte multe locuri şi au rămas neocupate. Diferenţa dintre pregătirea unuia şi a altuia este foarte mare. Adică între cel care a răspuns la peste 800 de întrebări şi cei care au răspuns doar la jumătate dintre ele, există o discrepanţă. Eu când am dat eram 2-3 pe loc. Nu se compară. Situaţia asta a mai fost la Slobozia şi înainte când îi chema la Bucureşti şi făceau un fel de rezidenţiat pe post. Poate dacă le lăsau la liber se ocupau. Nu mai îmi dau seama“, a declarat doctorul Vasile Olaru.
În lipsa examenului de rezidenţiat, medicii pot activa numai sub îndrumarea unui specialist, fără parafă proprie. Este situaţia ultimilor angajaţi de la spitalul judeţean de urgenţe care lucrează cu răspundere limitată. ,,Rezidentul, vine de regulă să lucreze în ultimii doi de rezidenţiat, că au mai multe stagii de pregătire. E adevărat că au un contract cu noi pentru 5 ani, şi în perioada asta se învaţă cu locul şi rămân şi după. Cei care sunt acum sunt cu răspundere limitată, nu au drept la parafă… E foarte adevărat că s-au desfiinţat dispensarele de la ţară, unde te duceai şi consultai în cizme de cauciuc. Că dacă mergeai 6 luni acolo, aşa îţi venea o poftă de învăţat…“, spune melancolic după şcoala de altă dată dr. Vasile Olaru, managerul spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia.
Posturi la ultimul examen de rezidenţiat a avut şi spitalul municipal din Urziceni pentru specializările de neonatologie şi medicină de laborator. Candidaţii la concurs nu au reuşit să obţină punctajul de trecere a examenului de medic rezident.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro
maică, pe doctoru ăsta îl știu, m-a operat pe mine la lingurică. E bun, nici n-am simțit nimica.
Sunt fan Doctor House, bine ca n-ai dat vreo fotografie cu olaru-psd-oracol in ale promovarii rezidentiatului.
@mike: credeam ca esti fan EBA, acu te-ai sucit… dar te înțeleg, ai trecut la ăiălalți
😛
Credinta la biserica, dragule, oricum, continui sa nu dau doi bani pe psd-istii propagandisti.