Un stomatolog slobozean s-a ales cu dosar penal şi este acuzat de trafic de substanţe toxice

7

Peste 6 kg de mercur deţinut ilegal a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Aceştia au efectuat un control cu privire la deţinerea şi utilizarea substanţelor toxice şi foarte toxice la un cabinet stomatologic din Slobozia, ocazie cu care a fost depistată o cantitate de peste 6 kg de mercur, deţinut fără drept.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice, iar mercurul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Elena Oancea

7 comentarii

  1. In trecut mercurul se folosea in prepararea “amalgamului “pentru plombe dentare .Acum stomatologii cumpara acest amalgam sub forma de semipreparat .Mercurul respectiv faca parte dintr-un un stoc vechi justificat cu acte contabile de provenienta .In 2009 a mai aparut o lege ce incadreaza mercurul ca subst. foarte periculoasa si trebuia declarata la Politie pe un alt tip de formular … De aici ,prin exces de zel … Organul a ajuns la trafic cu subs.toxice !!!

  2. Alta e intrebarea. Cum au aflat si de la cine militienii ca stomatologul/aga are mer cur la cabinet. Daca e vb de trafic ma gandesc ca o fi vreun medic tanar sau o fi la vreun cabinet din ala din anii 70?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.