Un tânăr de 35 de ani este cercetat penal pentru că s-a recomandat drept asistent veterinar şi a înşelat mai multe persoane

0

Trei cetăţeni din comuna Movila au sesizat agenţii postului de poliţie despre un bărbat ce s-a recomandat drept medic veterinar şi i-a înşelat cu diferite sume de bani sau bunuri, după care a părăsit localitatea.

n urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că suspectul, în vârstă de 35 de ani, din comuna călărăşeană Roseti, a îndeplinit din vara anului 2009 până la începutul lunii decembrie, fără formalităţile legale, funcţia de asistent veterinar pe raza comunei Movila.

În baza funcţiei sale, acesta s-a prezentat la mai mulţi crescători de animale, cărora li se recomanda ca fiind medic şi după ce le-a câştigat încrederea le-a propus obţinerea unor subvenţii, precum şi aducerea unor tratamente, să-i dea diferite sume de bani cuprinse între 100 şi 600 de lei, în avans, în funcţie de serviciul prestat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere şi înşelăciune.

Totodată, cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor prejudiciate.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj