Un tânăr de 35 de ani este cercetat penal pentru că s-a recomandat drept asistent veterinar şi a înşelat mai multe persoane

0

Trei cetăţeni din comuna Movila au sesizat agenţii postului de poliţie despre un bărbat ce s-a recomandat drept medic veterinar şi i-a înşelat cu diferite sume de bani sau bunuri, după care a părăsit localitatea.

n urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că suspectul, în vârstă de 35 de ani, din comuna călărăşeană Roseti, a îndeplinit din vara anului 2009 până la începutul lunii decembrie, fără formalităţile legale, funcţia de asistent veterinar pe raza comunei Movila.

În baza funcţiei sale, acesta s-a prezentat la mai mulţi crescători de animale, cărora li se recomanda ca fiind medic şi după ce le-a câştigat încrederea le-a propus obţinerea unor subvenţii, precum şi aducerea unor tratamente, să-i dea diferite sume de bani cuprinse între 100 şi 600 de lei, în avans, în funcţie de serviciul prestat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere şi înşelăciune.

Totodată, cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor prejudiciate.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.