Unii mai pensionari ca altii

12

Cea mai mare pensie care este încasată în Ialomiţa se ridică la suma de 16.900 de lei şi ajunge la un fost senator, iar cea mai mică este de 350 de lei şi de ea beneficiază peste 11.500  de ialomiţeni.

Directorii Casei Judeţene de Pensii Ialomiţa au prezentat situaţia celor mai mari şi mai mici pensii din judeţ, din cele 2 sisteme: special şi de la bugetul de stat.

Olivia Postole spune că dacă pensia cea mai mare din sistemul special ajunge la un jurist, cea mai mare pensie din sistemul de stat, în valoare de 4.900 de lei, ajunge la un inginer agronom.

Directorul pentru plăţi şi prestaţii din cadrul Casei, Daniel Voicu, spune că în judeţ sunt mulţi ialomiţenii cu pensii peste 2 mii de lei: “pensiile stabilite pe legea 303 si 567, judecatori, procurori si auxiliari, numara 50 in Ialomita, sunt toate peste 30 milioane; peste 10 milioane sunt 6608, peste 20 de milioane, 166, peste 30 de milioane, 18 si 5 pensii peste 40 de milioane”.

În evidenţele Casei de Pensii Ialomiţa nu se află şi pensiile cadrelor militare.

Elena Oancea

12 comentarii

 1. si daca numarul pensiilor peste 30 de milioane este de ordinul zecilor, ce reforma face tov. BOC??? Economiile sunt insignifiante…aceasta este doar o actiune de imagine si de acaparare a presei in aceasta directie, in timp ce “baietii destepti” cheltuiesc milioane de euro pe indicatoare turistice si contracte paguboase…
  Daca asta am vrut, asta avem!

 2. Nu cu mult timp in urma, parca presedinta consiliului superior al magistraturii recunostea ca n-ar vrea sa aiba parte de un proces in RO, asa, pur si simplu; astia, pensionarii, cadrili cu pensii nesimtite, va dati seama cati oameni au nenorocit? Eu cred ca nu exista nici o justificare pentru actualele pensii la cei judecatori, procurori si auxiliari din Ialomita in numar de 50, aici nu e vorba de ce fac altii, d-le Alexandru Bostina, ci de cat au contribuit indivizii la SISTEMUL NATIONAL DE PENSII in raport cu cat primesc acum. Opinia, foarte proasta, despre cei care ,,faceau justitie” pe vreamea lui ceasca si a inceputului democratizarii RO dati-mi voie sa mi-o pastrez! La cati li s-a oprit din bani, pentru deciziile eronate, indreptate la Haga sau in alte parti, pe spetele statului roman?

 3. mike, macar de-ar fi doar astia…
  ai observat ultima propozitie: “În evidenţele Casei de Pensii Ialomiţa nu se află şi pensiile cadrelor militare”?
  astia chiar sunt TOTI cu pensii peste 20 de milioane, si sunt cu miile.
  in conditiile in care tara asta nu a mai vazut un razboi din ’45, in conditiile in care (ghici cine) a tras in oameni la revolutie. ca sa nu mai spun ca majoritatea au iesit la pensie la 45 de ani…
  la fel si militienii, la fel si securistii (app, acum vreo 2 saptamani in presa se dadeau niste statistici unde rromania avea de cateva ori mai multi securisti pe cap de locuitor decat tari cu servicii faimoase – cia, mi5, mossad, kgb).

 4. din cate stiu io pensiile militare inclusiv cele ale MAI nu sunt suportate de la bugetul de asigurari sociale, tocmai de aceea nu apar in evidenta casei de pensii…ele sunt platite de MAPN si respectiv MAI…militarilor li se retin lunar niste bani ce sunt rulati de ministerele in cauza si mai apoi la varsta pensionari li se da cetatenilor bani cu care a contribuit. Curios este acum cat li se retin militarilor lunar din salariu pentru pensie…pe de alta parte nu sunt nici io de acord cu pensionarea la 45 de ani…

 5. mai este o probelema… din cate stiu io un general are pensia in jur de 40 de milioane… daca boc io taie si ii da “doar” 24 de milioane, necoreland si celelalte pensii din sitem se va ajunge la umilitoarea situatie in care un subofiter va lua cam 22 si un general 24 :)) ce ti-e si cu pensiile astea

  • alex, repet: mi se pare deplasat. totul, cap-coada. nu stiu daca in tarile civilizate organele represive (ca altfel nu stiu la ora asta cum sa le zic) politie, secu, armata, puscarie, au salarii peste media celor care participa la PIB.
   app, care general are “doar” 40 milioane? ca eu stiu grade mult mai mici cu pensie peste.

 6. Haideti sa mai zic ceva: in timp ce in tarile normale STATUL crediteaza diverse lucrari de infrastructura (autostrazi, baraje, scoli, exemplele pot continua) in RO statul crediteaza bugetarii si pe majoritatea pensionarilor fosti bugetari; astfel incurajeaza consumul curent, achizitii de lux la nivel micro (priviti marcile de masini de pe strazile cu gropi ale RO) si importurile. In plus, din 1990 incoace, foarte multi politicieni au impus tot felul de ordonante privind pensionarea la varste ,,fragede”, pentru a se evita somajul si eventuale miscari de strada. Acesti politicieni, psd-isti in foarte mare parte, in frunte cu brand-ul lor iliescu pot si trebuie considerati tradatori de neam si tara (social-democrati pentru ei si nemurile lor). Au actionat cu buna stiinta, doar nu-s toti prostanaci, impotriva intereselor pe termen mediu si lung ale poporului roman; ne-au tratat ca pe o populatie si au promovat doar interesele lor, ale indivizilor care la revolutie se aflau in esaloanele 2 si 3 ale pcr. Ce poti sa le ceri unor astfel de lepre, care acum isi cocoata fiii si neamurile de tot felul in ,,afaceri”- bineinteles, cu…statul. Sper din toata inima ca acest guvern sa reuseasca sa rezolve macar 40% din raul pe care l-au facut iliescu si oamenii lui ROMANIEI.

 7. Tare poza! e în antiteză nu? Primii, cei care arată semnul… „păcii” bănuiesc că sunt cei cu pensii nesimţite, iar cei care dorm pe bănci sunt pensionarii de toate zilele cu pensiile de 350 de lei. Dacă nu e aşa, eu unul cel puţin la asta mă gândesc când văd poza.

 8. Postul din 24 februarie, ora 13:25 nu-mi apartine; de altfel ridzi nu e pensionara ,,nesimtita” iar acuzele ce i se aduc nu sunt in legatura cu pensiile sau salariile din ministerul ce l-a condus; incearca, el, securistul psd-ist, da’ n-are neuroni destui pentru treaba asta!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.