Unirea, naţiunea a făcut-o!

0

_DSC9399

Unirea, naţiunea a făcut-o! De peste 10 ani, lecţia de istorie a zilei de 24 ianuarie de la 1859 se ţine la Muzeul Judeţean prin organizarea unui concurs pe tema Unirii lui Cuza!
În competiţie au intrat 7 echipaje din partea fiecărei clase de-a 9-a de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia, iar departajarea pentru primele 3 locuri s-a făcut prin două probe de baraj.
audio Reportaj Mica Unire
Cu Hora Unirii pe fundal, cei mai pasionaţi de istorie dintre bobocii prestigioasei instituţii şcolare, s-au concentrat pentru a răspunde corect şi în termen la toate întrebările concursului.
Pentru eliminarea oricărui dubiu privind acordarea punctajului, juriul a fost alcătuit din 3 eleve olimpice la faza naţională de istorie.
Directorul Muzeului Judeţean, Florin Vlad, menţionează că de contextul istoric care a condus la înfăptuirea naţiunii Române ne leagă Barbu Catargiu, primul prim ministru al României Moderne, înmormântat în biserica Adormirii Maicii Domnului de la Maia.
Emoţiile concurenţilor au fost încununate de suspansul barajului, iar la final câştigătoare au fost declarate elevele din clasa a IX-a G, de la ştiinţe sociale, îndrumate la clasă de profesoara Emilia Vlad.
Pe locul doi s-au clasat elevele de la clasa a IX a D, profil matematică informatică, pregătite de profesoara Mihaela Cârlan Dima, iar pe locul 3 s-a situat echipajul de la IX E, clasa de ştiinţele naturii, în urma barajului cu IX F – filologie. Toate echipajele au primit diplome de participare şi premii din partea Muzeului Judeţean.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.