Unirea Sloboziei fără gară a deraiat Rapidul

3

FOTBAL - LIGA II - FC UNIREA SLOBOZIA - RAPID BUCURESTI

foto: Mesagerul de Urziceni

Chiar dacă municipiul reşedinţă de judeţ nu mai are, practic, gară CFR, Unirea Slobozia a oprit sâmbătă Rapidul din cursa de retur spre Liga 1, după ce fotbaliştii antrenaţi de Adrian Mihalcea i-au provocat prima înfrângere liderului la zi al clasamentului primei serii din Liga a doua de fotbal. Rapid Bucureşti a plecat învinsă cu 1-0 de pe gazonul stadionului ,,1 Mai’’, devenit neîncăpător pentru cei aproximativ 5.000 de iubitori ai fotbalului care au dorit să asiste la derby-ul etapei a noua.
Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 33, când Florea a pătruns pe flancul stâng iar portarul giuleştenilor, Drăghia, n-a găsit decât soluţia unui fault în suprafaţa de pedeapsă. Centralul Iulian Dima a arătat ferm ,,punctul cu var’’ iar Liviu Mihai a scris 1-0 pe tabelă după ce mingea şutată de el a lovit bara transversală şi s-a oprit în poarta Rapidului. Patru minute mai târziu, Lukanovici s-a desprins de apărarea Unirii dar şi-a prelungit prea mult balonul şi l-a faultat pe Leonida Dobre care a resimţit puternic efectul talpei aplicate de atacantul oaspeţilor. Leo şi-a revenit însă repede din lovitura primită în piept şi s-a dovedit a fi până la final elementul de siguranţă al defensivei ialomiţene. De altfel, partida de un slab nivel tehnic şi spectacular a fost presărată cu durităţi, dovadă în acest sens fiind şi cele zece cartonaşe galbene arătate până la final. Un final care, pe fondul dominării accentuate a oaspeţilor, putea aduce egalarea pe tabelă în minutul 89. Ioniţă a centrat pentru devierea lui Pancu spre Ciolacu. Din fericire pentru gazde, plonjonul lui Andrei Ciolacu nu l-a ajutat pe vârful rapidist să ajungă la balonul care s-a strecurat la nici un metru de poarta lui Dobre. Partida s-a încheiat cu victoria la limită a Unirii Slobozia, echipă care înregistrează al treilea succes al sezonului, strânge 13 puncte şi se apropie astfel la doar patru puncte de primul loc al seriei, ocupat în continuare de fosta prim-divizionară Rapid Bucureşti.
Optimiştii de serviciu
Stări de spirit aproape similare în cele două tabere combatante la finalul confruntării dintre Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti. Antrenorul oaspeţilor, Viorel Moldovan a declarat că într-o oarecare măsură se aştepta la un eşec dar că încearcă să adopte o atitudine pozitivă pe care să le-o imprime şi elevilor săi:
audio Viorel MOLDOVAN
La fel de optimist s-a dovedit şi Adrian Mihalcea, care a ţinut să sublinieze faptul că fotbaliştii Unirii au demonstrat în teren faptul că pot să lupte de la egal la egal cu adversarii. Mihalcea a insistat asupra ideii că Unirea Slobozia e angrenată într-o competiţie în care diferenţele de valoare încep să dispară:
audio Adrian MIHALCEA
Haz de necaz cu George Stanca
Alături de cei 700 de fani rapidişti care au făcut deplasarea la Slobozia pentru meciul de campionat de sâmbătă s-a aflat şi poetul şi publicistul George Stanca binecunoscut în lumea fotbalului pentru pasiunea şi dăruirea cu care susţine echipa din Grant. N-am ratat ocazia de a-i lua un mini interviu celui care a găsit în înfrângerea suferită de favoriţii lui şi un motiv pentru un zâmbet:
audio George STANCA
Sâmbăta viitoare, Unirea Slobozia va porni ca favorită certă în meciul pe care îl va juca în deplasare contra celeilalte Uniri a seriei. Echipa din Tărlungeni ocupă locul al zecelea în clasament cu doar şase puncte după şapte partide jucate.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

 

3 comentarii

  1. Bravo Unirea,nu am mai fost pe stadionul 1 Mai cred ca din ’85-“86. Am revenit pe acest stadion cu placere am vazut un meci frumos,dar am vazut o Galerie dusmanoasa si penibila. Pe langa injuraturi scandau Tigani,Tigani,de ce atata rasism nu suntem toti din aceiasi tara. Pai atunci sa nu mai avem pretentii la cei din afara cand vom fi jicniti.

  2. @Gică: dincolo de orice rivalitate în plan sportiv trebuie recunoscută frumuseţea galeriei giuleştene. O singură observaţie: când vii la Slobozia şi scandezi ,,Cine ţine cu Steaua să-i f… familia” e firesc să te aştepţi la replici din partea gazdelor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.