Unirea Urziceni – pe loc retrogradabil

0
Rezerva de noroc a Unirii Urziceni, proverbială în mandatul lui Dan Petrescu, pare să se fi epuizat după destrămarea “dream-team”-ului ialomiţean.
Dovadă şi partida care a adus vicecampioana pe primul dintre cele patru locuri ce duc în liga a doua. Robert Dincă a tremurat serios aseară, pe stadionul ,,Tineretului’’, unde echipa ialomiţeană a pierdut cu 2-1 meciul contra Universităţii Craiova.
Etapa a treisprezecea s-a dovedit una cu adevărat ghinionistă pentru echipa care cu un an în urmă reprezenta cu succes România în Liga Campionilor. Primul lovit de destin a fost Semedo care la distanţă de doar câteva secunde a avut şansa de a-l învinge pe Stanca chiar pe debut de meci. Echipa a rămas în aşteptare şi a lovit pe contraatac, tactică ce avea să dea roade în minutul 33 când Todoran a taxat dur o ezitare a lui Bărboianu şi a înscris în poarta juveţilor.

Repriza a doua s-a desfăşurat practic într-o singură direcţie iar insistenţa în ofensivă a oaspeţilor s-a concretizat în minutul 51 când Gargorov a fructificat un penalty. Faza golului egalizator avea să fie îndelung contestată la finalul partidei, henţul văzut de centralul Ovidiu Haţegan fiind infirmat de urmele lăsate de balon pe tricoul lui Mehmedovici. Asta în interpretarea oficialilor Unirii,  pentru că pe tabelă golul înscris de Gargorov a contat. Mai mult, cu zece minute înainte de ultimul fluier, Dănănae a prins o centrare de manual iar Mihai Dina a lovit inspirat cu capul din mijlocul unui careu lăsat nesupravegheat.
În concluzie, dincolo de eroarea de arbitraj de la faza golului egalizator, victorie meritată a Universităţii şi un salt până pe locul şapte, la două puncte în spatele Stelei.
În meniul serii de luni, destinul a preferat prazul urzicilor iar cireaşa de pe tortul victoriei băieţilor lui Piţurcă a fost stropită cu zaibăr, adus de la Băileşti în cala ,,Oltenia Force One’’. Şi afişat cu ostentaţie parcă sub privirile puştilor Unirii, rămaşi după meci şi fără puncte şi fără berea promisă ca primă.
Unirea ia o opţiune serioasă în vederea intrării în sarabanda evitării unei retrogradări devenite aproape de domeniul evidenţei. În aceste condiţii, meciul din deplasare cu vecina de clasament, Victoria Brăneşti capătă accente dramatice şi pare să le dea dureri de  cap pariorilor.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.