Urban a obţinut autorizaţie sanitară pentru apă

26

slobozia

Urban Slobozia a obţinut autorizaţie sanitară pentru sistemul de alimentare cu apă. Autorităţile locale garantează că apa de la robinetele slobozenilor este “în general bună”, dar până la finalizarea lucrărilor de schimbare a conductelor, în reţea mai pot apărea fluctuaţii la fier şi clor: “in cea mai mare parte din oras, apa este buna. in general nu am avut probleme, dar am avut si depasiri minore la parametrul fier, in special in punctele unde am avut interventii pe retea”.
Primarul Alexandru Stoica precizează că, în serviciul public privind captarea, tratarea şi distribuţia apei în municipiul reşedinţă de judeţ, Urban trebuie să respecte în continuare un program de conformare: “vreau sa precizez din capul locului ca aceasta autorizatie sanitara de functionare este insotita de un plan de conformare, ceea ce ne obliga sa monitorizam si sa luam toate masurile ca apa sa fie permanent potabila si sa fie respectati toti parametrii de potabilitate ai acesteia”.
Directorul societăţii URBAN, Valentin Cilibeanu, spune că analizele sunt corespunzătoare la ieşirea din staţie, numai că apa îşi schimbă culoarea acolo unde au loc intervenţii în reţea: “buletinele de analiza au indicat faptul ca apa la iesirea din statia de tratare este in parametrii de potabilitate, pe retele in general nu am avut probleme, dar am avut si depasiri minore la parametrul fier, in special in punctele unde am avut interventii pe retele”.
Viceprimarul Valentin Băcanu susţine că lucrările de schimbare a conductelor sunt pe final. Ultima intervenţie va fi pe strada Gării, iar într-o lună se va încheia: “in urma ultimei sedinte pe care am avut-o cu toti factorii implicati, mai erau de facut 3 bransamente. Un racord la Casa de Cultura, unul la intersectia Closca cu Lacului, si zona care o sa fie afectata pe o perioada mai lunga, cartierul de case din zona garii, unde avem de inlocuit o conducta, si acolo se incheie si niste inele, in zona de case. O sa anuntam populatia cand avem lucrari”.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Dan Noel, atrage atenţia că în perioada în care apa este roşiatică aceasta este bună doar pentru necesităţile gospodăreşti: “apa in Slobozia este potabila. Apar probleme de nepotabilitate in care se fac lucrari. Este posibil ca apa sa aiba o culoare rosiatica si turbiditate. Poate fi folosita pentru necesitati gospodaresti pe perioada lucrarilor”.
Conform programului de conformare, monitorizarea calităţii apei se va face permanent şi orice intervenţie în reţea va fi adusă la cunoştinţa cetăţenilor prin mijloacele publice de informare a populaţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 2 3 4

26 comentarii

 1. Astazi ,in timpul sedintei de Consiliu local ,primarul a tinut mortis sa ne prezinte in copie Autorizatia sanitara de functionare pentru SISTEM ALIMENTARE CU APA.Are nr.319 din 23 august 2013.
  Stiind ca in ultimele zile apa a tot avut culori si mirosuri,nu m-am putut abtine si am construit un mic avion din acea foaie de hartie ! Si bine am facut caci minciuna a avut picioare scurte si a fost dovedita citind Programul de conformare la Autorizatia sanitara nr. 319 din 23 august 2013.
  In acest Program de conformare sunt 12 puncte cu termene clare.Reproduc punctul 6.””Informarea populatiei cu privire la calitatea apei distribuite si a faptului ca,pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a retelelor,este posibil ca apa sa nu indeplineasca in totalitate normele de potabilitate in zonele afectate de lucrari,aceasta putand fi folosita doar pentru NECESITATI GOSPODARESTI pe perioada lucrarilor.Termen:PERMANENT,Responsabil:SC URBAN SA.

  Ce se subintelege din acest marsav subterfugiu:Constructorul statiei de tratare pentru a putea receptiona lucrarea avea nevoie de acest petic de hartie.S-a gasit ziua de 23 AUGUST pentru eliberarea de sub jugul analizelor DSP si s-a eliberat hartia .De acum totul pica in sarcina URBAN,care oricum are sarcina “”acarului Paun””.Peste cateva zile la presiunea cetatenilor care nu au nevoie de aparate ca sa vada ca apa nu este potabila,se va retrage autorizatia si se va revenii la situatia anterioara cel putin pana la data de 31.12.2014(termenul dat la pct.5 din Programul de conformare, pentru terminarea schimbarii conductelor)
  De aceea, cred ca avionul meu din hartie e mai valoros decat comunicatele de presa, care informeaza populatia ca apa este potabila din 23 august 2013 in Slobozia !

  Care a fost schepsisul !
  1.Receptioarea lucrarii de la Statia de tratare si primirea garantiilor(e foame de bani )
  2.Incercarea de crestere a pretului la apa,canalizare si epurare .

  Momentan le-a reusit !Cine sunt iepurasii ?

 2. Suntem in schite de Caragiale ? ” E frumoasa , e sublima , dar…lipseste cu desavarsire !” aici ” e potabila ,dar poate fi folosita doar la activitati gospodaresti , sau “au depasiri la fier si la clor ” . Dar vreau sa dau un mic citat si din Cosbuc : “Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant / Sa vrem noi sange .nu pamant ” (in cazul de fata apa potabila) !

 3. Sa bea ei, cei care semneaza hartiile astea, apa de la robinet din Slobozia! Plus dl. primar si dl. Cilibeanu… Off-topic: pana la urma, d-na Mihaela Dumitrescu este medic…

 4. Poate cineva sa confirme daca apa inainte de a traversa tevile cu pricina este potabila? Sau ne amagim degeaba schimband zeci de km de coloane, ca rezultatul va fi acelasi?Primarul asta ar trebui sa organizeze o conferinta de presa sa anunte locuitorii care este adevarul si la ce se ne mai asteptam.

 5. Licenta de distribuire a apei,expira pentru Urban in mai 2014!Dar Programul de conformare a stabilit la pct.5 ca vor ramane pana la 31 .12.2014 pentru a termina lucrarile. Curat -murdar !

 6. Traduc eu ce cred că ne spune Mădălin…….dpdvd tehnic, Stoica şi clul s-au acoperit de eventuale neplăceri cu legea…..cine are apa bunicică,cum curge la mine …o să-i mai voteze odată….cine nu—votează cu ai lui Mădălin….se strâng în parc cu copiii…şi le face Mădălin avioane de hârtie)))

 7. pai ce fac idiotii se numeste crima. Nimeni nu ia atitudine? Ce Dumnezeu, suntem tampiti? Apa contine compusi daunatori organismului si ei nu dau nici un comunicat oficial???? Celelalte partide nu zic nimic???DNA ul, ajutooor.Scapane de infrctori si criminalii din primaria asta cica a noastra. Mai mare rasul.

 8. @banal, sorry da, sunteti tampiti,voi slobozenilor. nu slobozenii aplauda si se gudura ca maidanezii pe la petrecerile publice? cind apar edilii in public de ce nu ii huliti,de ce nu zboara oua si rosii prin aer? ia sa vedeti voi cum incep lucrurile sa fie normale daca va stiu de frica .
  pina atunci insa, da, sunteti mari tampiti…

 9. atnun, poate la tine in bora dreptatea se face cu” oua si rosii prin aer”.Intr-o societate civilizata exista dialogul si buletinul de vot.Asa ca s-ar putea ca tampitii sa fie la tine in cort

 10. lol, pe naivii ca tine stau astia. daca tu crezi ca aceste capuse se vor sa jos din fotolii cu vorba buna si cu “votul”, pe bune sunteti mega timpiti… scuza-ma, dar n-am cum spune altfel.

 11. @danut: orice slobozean care crede ca la robinet in curge apa ,,bunicica” este de-a dreptul idiot!…Lasati manipularea ordinara! Care sunt realizarile mincinosilor usl, care conduc administratia locala in Slobozia, din iunie 2012 pana in august 2013? Aud?…

 12. @mike Vezi maimuţă cum arată bulevardul Unirii…vezi pe unde-şi omoară timpul pensionarii şi-n ce condiţii….vezi că staţia de tratare a apei dă rezultate!!! Nu ştiu cine plm eşti tu mike…..că te invitam la mine să-ţi arăt cum arată apa de”bunicică”…şi că e şi potabilă dp-o ţuică sau un peşte sărat(după varză cu jangale mergea cu toţi nitriţii şi fierul)))Voi,o mână de pdlişti scrîntiţi…am impresia că nu ştiţi ce”bună” era apa aia de Borcea….sau cum e la ţară cu fîntăna ,pînza freatică…şi latrina vecinului)))De albăstreala la sugari…ce să-ţi spun))Io zic să vorbească despre apa asta doar cine -a băut dunărică.apa de la flori sau pe cea din bazinul de fontă…pe cine crescu mă-sa cu lapte praf şi apă plată,chiar îi compătimesc…de prostie de om avură mamele la dos,în cele treburi lumeşti))

 13. @danut: asa cum cel mai murdar guvern al RO a decis demararea exploatarii de la Rosia Montana si acu’ vine ponta palgiatoru’ si zice ca el ca deputat o sa voteze contra, tot asa face si stoica, cu apa, prin comunicate de tot rasul! Mincinosilor!

 14. Dacă e ceva interesant pt mine şi alţi slobozeni…..e auditul lui Stoica….sau cercetarea paralelă a deşteptului de Teculescu…să aflăm şi noi cum au împărţit lucrările firmele pdliste şi psdiste….care fu parandărătul la partide sau lideri de partid şi parchet?))Teculescu a fost prefect….o fi primit credulul şi informări de SRi…să ne povestească de relaţionarea Ionaşcu,Cristudor,Cayacu şi superconsilierul avocat Gabi Petre….şi cum făcură ei din Cl planeta maimuţelor,că de avea Slobozia pământ pe Lună….primea Cristudor ş-acolo un lot de cinci arii))

 15. @ danut, tu bei apa de la tasnitorile de pe bulevardul unirii,nu? aa. tu esti ala care spala taxiuri in spatele garii si poarta de ani de zile acelasi tricou cu votam usl? pai zi ma asa sa stim cu cine vorbim.

 16. Nu-i acelaşi tricou…..mi-au dat câteva baxuri,să-mi ajungă până la ruperea uslului))Bulangii…nu mi-au dat un laptop sau vreo două ifoane, sărăciile)))

 17. Deoarece AUDIT-ul promis de stoica-psd imediat dupa castigarea alegerilor nu a fost prezentat mass-media si nici Consiliului local, cred impreuna cu ,,danut” ca usl este o cloaca de mincinosi, hoti si prosti. In ceea ce-l priveste pe Teculescu, omul corect care a spus si spune adevarul despre administratia locala din Slobozia, nu exista probe ca ar fi credul si nici altceva despre vreo implicare a sa in cloaca amintita mai inainte. Despre invatamantul ialomitean de ce n-o fi zicand nimic ,,danut”, alta cloaca usl si acolo!!!

 18. Iar tu una a otiliei dumitru-psd, ca doar nu degeaba ocupa IL locul 4 in topul judetelor cu cele mai proaste rezultatea la sesiunea din toamna 2013 a Bacalaureatului…

 19. La inchisoare ,trebuie sa fie toti care mint cu nerusinare dna ul de ce nui ia la intrebari pe nemernici din slobozia incepind cu primaria si urbanul si cu ciperca ,care tace si isi scoate capul decit la interviuri .jos comunisti adica psd-usl .RUSINE LA TOTI

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.