URBAN Slobozia a solicitat Consiliului Local să-i cumpere o autospecială pentru desfundarea canalizării oraşului

7

Propunerea a deschis Cutia Pandorei privind calitatea apei la Slobozia şi a conturat preocupările actorilor politici locali în umbra interesului public.

Prima întâlnire de lucru a Consiliului Local Slobozia a durat 5 ore. Pauzele, dezbaterile şi consultările au fost impuse fără drept de replică de preşedintele de şedinţă, Valentin Băcanu.
URBAN Slobozia cere Primăriei să-i cumpere o autospecială pentru intervenţii la canalizarea oraşului. În adresă se spune că actuala maşină, veche de 20 de ani, este nefuncţională. O primă evaluare de cost a municipalităţii indică un preţ de achiziţie în jurul a 8 miliarde de lei vechi.
Pentru susţinerea cererii, din tabăra USL, Emil Constantinescu a îmbătrânit utilajul cu 11 ani: “problema se pune in modul urmator – masina pe care o au pentru desfundat canale, are 31 de ani. Merge in virtutea faptului ca e un baiat destept acolo, care trage de ea”.
Din tabăra API, Mădălin Teculescu nu pricepe de ce se dă curs solicitării, şi readuce în discuţie calitatea apei în municipiul reşedinţă de judeţ şi întreabă dacă există sume alocate pentru un studiu privind soluţia de tratare a apei.
Şi pentru ca sentimentul zădărniciei să se imprime în rândurile asistenţei, executivul precizează răspicat că bani pentru această achiziţie nu există, iar toată discuţia este ,,de principiu“. Urban va primi însă un răspuns prin care i se comunică disponibilitatea Primăriei de a-i cumpăra o autospecială, cel mai curând la toamnă. Până atunci, muncitorii societăţii vor interveni manual la desfundarea canalizării oraşului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Dar Urban SA nu este o societate comerciala care are un buget propriu, care intocmeste un bilant contabil, care isi desfasoara activitatea pe baza principiului minimizarii costurilor si maximizarii profitului? Adica, de ce “sa primeasca”o astfel de masina, si sa nu si-o cumpere ca orice societate comerciala? Prin fonduri proprii sau credit. Ce rol mai au atunci managerii (c-or fi ei generali, economici, tehnici, etc) daca nu gasesc solutii la problemele ce-i framanta si merg cu cersetoria la actionarul societatii? Asta inseamna, cel putin in acceptiunea mea, management defectuos, ca sa nu zic dezinteres sau, si mai rau, incompetenta!

  2. @Daniel. In primul rand nu stii cu cine ai votat? Ala care sta ca la bar e (preotul) Cezar Zamfir, viceprimarele. Dar e stilul tuturoro asta.
    Zic io ….

  3. Bobutz ,eu faceam referire la doctorul Olaru.Daca te uiti mai atent la poza il vezi in partea stanga.Stiu cu cine am votat,si te asigur ca nu cu usl-ul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.