URBAN Slobozia mai are o lună la dispoziţie pentru reautorizarea serviciului public de furnizare a apei

1
Printre demersurile făcute de conducerea unităţii, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare se regăseşte un studiu de risc privind consumul de apă din sursa subterană. Directorul Valentin Cilibeanu precizează că studiul s-a făcut la comandă de o societate din Cluj,  după ce s-a aşteptat în van un răspuns la solicitările către Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi  Institutul de Sănătate Publică.
Primele trei recomandări ale studiului de risc sunt de a se exploata forajele cu concentraţii mai mici de fier şi amoniu, extracţia apei să se facă prin pompare cât mai uniformă şi instituirea perimetrului de protecţie sanitară.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Banuiesc ca institutiile despre care se spune ca refuza sa raspunda, nu vor sa se abata de la anumite principii, reglementari, normative, incalcate cu mai multa sau mai putina stiinta, de catre Urban. Iar atata timp cat Urban-ul nu fac TOT ce au solicitat aceste organisme, normal ca ignora solicitarile de a reaviza exploatarea apei de adancime. Si, in spiritul clasic romanesc, s-a gasit o… societate (deci nu institutie de stat, ci o firma, care urmareste realizarea de profit din activitatile sale! – va dati seama de aici ce grija poate sa aiba respectiva firma fata de sanatatea locuitorilor), care, si ea, face niste recomandari din care doar primele trei par a fi indeplinite. Nu ni se spune cate alte cerinte mai exista, care sunt acelea, cat de grave sunt sunt acestea pentru sanatatea cetatenilor beneficiari ai acestei ape. Pana una-alta, apa este tot nepotabila, ea se livreaza la pret de apa potabila (deci nu ajunge ca suntem intoxicati, mai suntem si inselati la buzunar), iar daca locuitorii Sloboziei s-au obisnuit cu caratul apei plate de la magazin acasa, in schimb industriile alimentare si alimentatia publica din oras, continua sa foloseasca aceasta apa, furnizand-o in produsele sau preparatele vandute!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.