Urban Slobozia solicită creşterea preţului la apă

16

Urban Slobozia cere consiliului local scumpirea preţului la apă cu un leu şi 62 de bani pe metrul cub.
Societatea de furnizare a serviciilor de apă, canal şi epurare din municipiul reşedinţă de judeţ a înaintat autorităţii locale o adresă prin care justifică majorarea tarifului la apă.
Reprezentanţii URBAN precizează că societatea a înregistrat anul trecut pierderi de peste 4 miliarde de lei vechi la activitatea de apă prin retragerea din reţeaua de consumatori a oraşului Amara şi a unui agent economic mare. Aceştia şi-au făcut sursă proprie de apă şi au scăzut astfel cantitatea de apă furnizată de operatorul din Slobozia, ceea ce a determinat o creştere a costurilor de exploatare.
Propunerea societăţii de furnizare a apei este creşterea tarifelor de la 4 lei şi 54 de bani la 6 lei şi 16 bani pe metru cub de apă. Costul include şi cheltuielile pentru epurare şi canal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

16 comentarii

 1. Interesant! Cu toate ca nu ne livreaza apa potabila, Urban Slobozia vrea mai mult pe aceasta apa! Interesante si propunerile: sa se micsoreze redeventa perceputa de Consiliul Local, dar sa se mareasca salariile!! Pai un principiu simplu in orice economie de piata spune ca daca activitatea ta nu este rentabila, de ce vrei salarii marite? La fel se poate spune si depsre cresterea cheltuielilor cu amortizarea: acolo unde se fac investitii, creste productivitatea, de ce in acest caz nu se intampla asa? Iar cresterea cheltuielilor cu reparatiile, de peste 7 ori…. cred ca este cam trasa de par! Aici e ceva necurat!
  Ar fi fost mai util un raport care sa arate de ce consumul scade, chiar si cele doua exemple (plecarea orasului Amara si a unui agent economic important) trebuie sa dea de banuit, fiindca in ambele aceste cazuri, s-a ales o solutie mai ieftina si mai… potabila! Si atentie, cand au ales solutia ieftina au comparat cu prtetul nemarit!
  Aceasta atitudine imi aminteste de ce s-a intamplat acum mai bine de 10 ani cu furnizarea agentului termic si a apei calde, activitati de care cei de la Urban sper ca nu au uitat. Au tot marit pretul pana cand… au luat-o-n mana! Vad ca nu au invatat nimic….

 2. Foarte bine..daca analizele arata ca pretul de facturare este mai mic decat cel de productie….sa se faca!!Io nu vreau falimentul vostru….vreau sa va faceti publice si analizele pe pret de cost,de vanzare…si profit minim estimat!!!Bravo…c ati inteles ca sunteti SOCIETATE COMERCIALA…nu de binefacere sociala si electorala!!

 3. Pai e simpu : Urban cere 6 lei -> lumea incepe sa tipe ca e mult si apa nu e buna -> vine Raja si zice ca ne da apa cu 5 lei si ne face si apa buna -> lumea e multumita => Raja + Ciuperca traiesc fericiti pana la adanci batraneti .

  The End

 4. Pt. daniel

  Ba se poate. Exemplele cele mai la indemana sunt ce doi “fugari” din ograda Urban SA (Primaria Amara si acel agent economic). Si Expur SA (Fabrica de Ulei) are propria sursa de apa (are puturi in zona spre padurea Peri). Si mi se pare ca si gara Slobozia Veche.
  Ar fi si o afacere. Daca cineva are 2-3 hectare in apropierea orasului, poate fora puturi, plateste o redeventa la Apele Romane si… poate vinde apa, chiar si Consiliului Local Slobozia!

 5. Vio, daca vine Raja sub nicio forma nu ne va da alta apa iar cu 5 lei niciodata ….
  poate de la 9 lei in sus (vezi Tandarei si Fetesti unde furnizeaza Raja => factura la apa e mai mare decat cea de gaze)

 6. Agentul economic este AVICOLA,care nu mai putea livra carnea datorita apei Urban.Se aude ca cei din primaria uselista desi aveau majoritatea in toate comisiile de licitatii nu au inclus pe nimeni din opozitia adevatata.Cred ca vor continua furaciunile pe modelele brevetate pana acum,,,

 7. mare tupeu sa vrea sa mareasca pretul acestei ape infecte!!!si bine-nteles ca,consiliul o sa fie de acord cu ei,ca doar nu tine cu majoritatea,adica locuitorii sloboziei…mi-e sila d ei!!!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.