Urmărire ca-n filme pe străzile Feteştiului

0
Un bărbat din Strehaia a încercat să fugă cu peste două miliarde de lei vechi, bani sustraşi dintr-o tranzacţie de cereale.
Fugarul era urmărit de persoana păgubită, iar la mijloc, s-a nimerit echipajul de poliţie rutieră. Spre stupoarea agenţilor, un autoturism i-a depăşit în trombă, chiar pe linia continua.
Poliţiştii au pornit în urmărire cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, şi au reuşit oprirea maşinii în zona Cartierului Buliga. În timp ce rutieriştii îl amendau pe şoferul grăbit, şi îi reţineau permisul de conducere, la faţa locului a oprit un alt autoturism, condus de un constănţean de 49 de ani, care a reclamat că în urmă cu aproximativ două ore a fost înşelat cu peste 200 de mii de lei,  de către ocupanţii autoturismului oprit de echipajul de poliţie rutieră.
Persoanele reclamate au fost preluate de către poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Feteşti şi conduse la sediul Poliţiei Municipale pentru continuarea cercetărilor.

Şirul păţaniei a pornit în urmă cu o săptămână, când, prin intermediul unei cunoştinţe,  constănţeanul, administrator al unei firme cu obiect de activitate, comercializarea cerealelor, a aflat că un agent economic din judeţul Mehedinţi, caută clienţi pentru vânzarea unei cantităţi mari de grâu. După mai multe discuţii prealabile, în cursul zilei de luni, cele două părţi s-au întâlnit în municipiul Feteşti, unde au hotărât să bată palma pentru tranzacţionarea a 260 de tone grâu. Cantitatea urma să fie predată cumpărătorului după întocmirea şi achitarea facturii.  Zis şi făcut: Vânzătorul a facturat pentru plata celor 260 de tone grâu, sumă achitată prin ordin de plată imediat prin filiala unei bănci din Feteşti. Banii au fost retraşi din cont de la aceeaşi unitate bancară de către aşa-zisul vânzător.
Imediat, cele două persoane care au întocmit factura de vânzare a grâului şi au ridicat din bancă contravaloarea acestuia, împreună cu intermediarul tranzacţiei, au plecat cu autoturismul în direcţia Călăraşi. Cel din urmă, intuind intenţia celor doi de a părăsi municipiul Feteşti, fără să-i predea cantitatea de cereale, l-a contactat pe constănţean, căruia i-a spus de intenţia celor doi, solicitând să fie lăsat să coboare din autoturism.
Ulterior, acesta a fost luat de către cumpărătorul păgubit, şi împreună au pornit în urmărirea autoturismului cu care se deplasau suspecţii. Norocul lor a fost să-i găsească pe hoţi opriţi chiar de Poliţie.
Cu ocazia verificării unei genţi diplomat aflată asupra suspecţilor, precum şi a obiectelor de vestimentaţie, au fost identificate mai multe documente de evidenţă contabilă, două ştampile ale unor societăţi, două cartele SIM de telefonie mobilă, precum şi 226.360 de lei.  Întreaga sumă şi copiile documentelor identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Fugarii s-au ales cu dosar penal pentru  înşelăciune, iar poliţiştii au rezolvat un caz înainte ca acesta să fie reclamat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.