10 dintre cei mai tineri urmaşi ai lui Brâncuşi sunt de aproape două săptămâni la Slobozia şi realizează o lucrare amplă care va fi amplasată într-unul dintre parcurile municipiului reşedinţă de judeţ.
Proiectul reprezintă o imagine secvenţială a râului Ialomiţa cu elemente definitorii pentru spaţiul cultural al locului. Meşterii pietrari sunt studenţi de la Facultatea de Arte Timişoara şi de la Universitatea de Artă Bucureşti.
Învăluiţi în praf de piatră şi acompaniaţi de ritmurile unei muzicii progresiste, în tandem cu zgomotul flexului, al ciocanelor şi daltelor, studenţii lucrează 10 ore pe zi într-o tabără amenajată la o margine de lizieră, lângă serele DADP.
Tinerii artişti din simpozionul de sculptură sunt coordonaţi de sculptorul Dumitru Şerban. Din echipă face parte şi fiica lui, Ana Maria Şerban, la rândul ei sculptor şi lector la Universitatea de Vest. De la ea am aflat că pentru lucrare a fost adusă piatră de la Năeni, pentru că este numai bună de modelat.
Echipat cu ochelari şi mască de protecţie, Lucian Ionescu din Craiova caută să obţină în lucrarea sa armonia universală.
audio LUCIAN IONESCU
Singura fata din tabără, studentă la sculptură, este Andra Adina Maria Ciocoiu. Firavă din fire, viitoarea artistă bate în piatră cu graţie pentru a-i imprima unduirea unor valuri.
audio ANDRA ADINA MARIA CIOCOIU
Puţin supărat din cauza accidentelor de parcurs în realizarea lucrării, Sandrin Ilie GHERHEŞ, ajustează permanent imaginea unui melc şi pe cea a unui iepure de câmpie.
audio SANDRIN ILIE GHERHES
La începutul lunii septembrie, lucrarea va fi instalată într-un parc şi finisată la locul amplasamentul timp de încă 10 zile. Termenul final al execuţiei va fi în jurul datei de 15 septembrie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro