Urziceni: clădirea fostului spital, deocamdată salvată

0

spitalul-vechi-urziceni

Destinaţia clădirilor complexului în care a funcţionat până în 2011 Spitalul Municipal Urziceni rămâne o necunoscută şi după a doua şedinţă de consiliu în care executivul a încercat să obţină girul consilierilor locali pentru dărâmarea imobilelor şi transformarea zonei în parc.
Consilierii locali din grupul social-democrat au reuşit să blocheze şi de astă dată proiectul de hotărâre privind trecerea în domeniul privat şi demolarea clădirilor vechiului spital. În martie, social democraţii ceruseră întocmirea unei expertize din care să rezulte starea de degradare a clădirilor din complexul respectiv, expertiză pe care acum o consideră cel puţin irelevantă. Ciprian Rădulescu, cel care în şedinţa din martie adusese în discuţie includerea, fie şi parţială a complexului în patrimoniul istoric al urbei, şi-a nuanţat poziţia şi a insistat asupra conservării corpului principal şi transformării acestuia în muzeu.
Discuţiile aveau să degenereze după ce liberalul Dan Pavunev le-a cerut consilierilor PSD să achite contravaloarea expertizei în cazul în care nu şi-o asumă. Mai mult, vicprimarul Nicolae Cristea i-a apostrofat pe colegii de consiliu care solicitaseră expertiza tehnică respectivă. La rândul său, primarul Constantin Sava a susţinut cu argumente de ordin financiar demolarea clădirilor din complexul de pe strada Panduri.
Soluţia de compromis a fost enunţată la finalul discuţiilor de către Liviu Cazan, care a propus păstrarea corpului central al complexului, transformarea în muzeu şi construirea parcului pe terenul rămas liber de construcţii. Ideea n-a fost împărtăşită de primarul Sava, nici de grupul liberal din Consiliu, astfel că destinaţia finală a clădirilor rămâne, cel puţin până la următoarea şedinţă de consiliu, unul dintre misterele Urziceniului.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.