Urziceni: istoria moare, dar nu se predă

0

_DSC2871

Demolarea complexului de clădiri în care a funcţional spitalul vechi din Urziceni rămâne, cel puţin pentru moment, în stand by. Deşi adoptarea proiectului de hotărâre prin care se dă cale liberă buldozerelor era anunţată ca şi realizată, în lipsa unei majorităţii de două treimi necesară pentru trecerea prin Consiliu a amânat deznodământul.
Un singur vot ,,pentru’’ i-a lipsit iniţiatorului proiectului, primarul Constantin Sava, să obţină aprobarea Legislativului pentru demolarea clădirilor din Strada Panduri dar şi a fostei secţii de interne. Absenţa consilierului democrat liberal Felix Grigore l-a făcut pe Sava să solicite retragerea de pe ordinea de zi a proiectului. Nu înainte însă de încerca să arunce responsabilitatea pentru iniţiativă în tabăra social-democrată.
La momentul votului asupra ordinii de zi, grupul consilierilor social-democraţi contestase prin vocea lui Ion Dumitrescu legalitatea introducerii proiectului pe ordinea de zi a şedinţei de joi. Consilierul PSD a invocat articolul 46 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local care prevede obligativitatea trecerii proiectelor supuse votului în plen prin comisiile de specialitate. În răspunsul oferit, secretarul Primăriei, Cristina Andrei, s-a folosit de o lacună a actului normativ invocat, care nu precizează explicit dacă avizele comisiei de specialitate sunt necesare şi în cazul proiectelor care au primit anterior avizele respective dar au fost respinse în plen.
Este de aşteptat ca proiectul ce vizează trecerea complexului de clădiri ale fostului Spital Muncipal din domeniul public în cel privat al Muncipiului Urziceni, scoaterea din funcţiune, casarea şi valorificarea activelor corporale să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de luna viitoare, dacă nu cumva imperativele de moment vor dicta convocarea unei şedinţe extraordinare, şedinţă în care, odată reconfirmat sprijinul deomcrat-liberalilor pentru iniţiativele Executivului, să se asigure, într-un târziu, majoritatea necesară pentru demararea lucrărilor de demolare a clădirilor ce datează din 1894.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.