URZICENI – saracii consilieri bogati

0

Declaratiile de avere ale consilierilor locali din Urziceni scot la iveala agoniseala de-o viata a alesilor urbei. Conform legii, acestia au facut publice multiplele proprietati in case, apartamente, terenuri agricole, bijuterii, dividente, depozite si unu-doua credite.
 Cel mai avut este liberalul Dan Pavunev si cea mai stramtorata, democrat-liberala Elena Dora Cismasu. Pe larg despre  averile declarate ale consilierilor locali din Urziceni, intr-o relatare de Clementina Tudor:
 audio declaratii de avere consilieri urziceni 
 Primul in capul listei este viceprimarul Nicolae Diculescu, care din acest mandat are si drept de vot in consiliul local. Pe scurt retinem ca are un apartament in Urziceni,  doua casa la Alexeni, 6 hectare de pamant in Alexeni si aproape 3 hectare in Garbovi. Cat despre veniturile de la primarie, acestea au insumat in medie cate 41 de milioane lei vechi pe luna, ceea ce pentru un edil poate reprezenta putin, dar pentru muritorul de rand cu siguranta foarte mult.
  Al doilea in cronologia ierarhica este Dan Pavunev, proaspat intrat in politica, dar si candidat al liberalilor pentru colegiul Urziceni.
 Retinem la consilierul Pavunev 3 terenuri in Urziceni si unul in Bucuresti, toate 4 terenuri de categoria a 2-a, adica in domeniul forestier…doua case in Urziceni si una in Bucuresti, dividende in valoare de peste un milliard 400 de milioane de lei vechi si doua credite: de 19 mii  de euro-scadent in 2025, respectiv de 16.780 de euro-scadent in 2009.
 Un alt new entry in Consiliul Local Urziceni este  Mihai BUGA, director la ROFEP care are o casa si un teren pe numele sotiei si un Logan cumparat in rate.
 Urmatorul pe lista, dar poate printre cei dintai la averi, este Gheorghe Giolea, cu 310 ha teren agricol la Barcanesti si 55 de hectare la Urziceni, plus un maruntis de 14,5 ha la Cosereni. La capitolul locuinte, consilierul GIOLEA are trei case, in Urziceni, Bucuresti si Cosereni pentru ca in rubrica de bijuterii acesta sa declare 150 de g de aur.. Mai retinem venituri de peste 2 milioane de lei noi din vanzarea unor terenuri agricole, investitii la BCR de 40 de mii lei dar si un credit de 900.000 lei.
 In randurile liberalilor din Consiliul Local Urziceni a intrat din mandatul acesta si Daniela Ianus, cu o casa de vacanta la Moeciu Brasov si o locuinta in Urziceni, doua hectare de teren agricol la Manasia si unul la Urziceni, doua locuri de casa in Urziceni si Moeciu-Brasov, doua autoturisme de productie autohtona. La capitolul datorii sunt trecute 3 credite in valoare totala de 60 de mii de lei.
 Un teren intravilan la Jilavele, un apartament in Bucuresti, un autoturism propriu, o garsoniera vanduta si o alta inchiriata, sunt bunurile si o parte din veniturile declarate de consilierul Aurelian Ionescu.
 Consilierului Marius Posea ne ia ochii cu bijuterii in valoare de 5 mii de euro pe langa care mai retinem un teren intravilan de 400 mp pe strada Mihai Viteazu nr 30, un apartament pe 9 Mai, o casa pe Mihai Viteazu tot la nr 30 si doua autoturisme.
 Lista consilierilor PDL se deschide cu Gheorghe Babagianu, cu venituri de-a dreptul modeste: un teren, un apartament, o masina, un spatiu comun….si cam atat. Fara datorii, fara plasamente, si cu venituri modeste din functiile de administrator si consilier…prea putin parka pentru calibrul unui consilier de opozitie…
 Incercare nereusita pentru a afla declaratiile de avere si de interese ale lui Ion Mitrica… este foarte probabil ca fostul comisar sef la Garda de Mediu Ialomita, desemnat candidat PDL la colegiul Urziceni, sa ignore cel putin pentru o vreme sa intre in randul alesilor locali privind obligativitatea declararii bunurilor detinute…
   Ajungem la Marian Nedelcu, ales cu apartament si casa in Urziceni, un teren intravilan, un autoturism, cont de 2.000 de dolari, certificate de depozite de 180 de mii de lei noi si actiuni in valoare de peste 48 de mii de lei.
 Casa si apartament in Urziceni are Aurica Biti, cu 35 de mii de lei noi in cont si depozit la vedere, plus un credit de 25 de mii de lei. Ca pensionara, dna Biti a inregistrat anul trecut venituri de 6.880 lei dar are noroc cu sotul care se numara printre fericitii angajati ai statului cu salarii de zeci de milioane de lei vechi pe luna. Ca sef birou al Agentiei de Plati pentru Interventii in Agricultura, domnul Stere Biti a castigat anul trecut 52 de mii de lei, adica 520 de milioane de lei vechi, ceea ce presupune o medie de 43 de milioane de lei pe luna. Vorba ceea, cine are noroc-are…
 Incercare nereusita si la declaratia de avere a domnului Marian Dobre…
 Nimic de spus in dreptul Dorei Cismasu. Cumulate, veniturile inregistrate din presa in 2007  se ridica la 11.280 lei, adica 112 milioane de lei vechi, ceea ce presupune un venit mediu de 9 milioane 400 de mii de lei vechi pe luna, ceea ce demonstreaza cat de prost se castiga in presa…
 Un alt tanar in Consiliul Local Urziceni este Cosmin Stanciu, care a reusit sa-si cumpere 17 hectare de teren agricol in Calarasi, un apartament in Urziceni si sa puna deoparte in depozite 35 de mii de lei noi din veniturile de aproape 12 mii de lei noi, adica 120 de milioane de lei vechi, bani castigati anul trecut ca direcor comercial si consilier judetean. Curios de aflat formula prin care atunci cand veniturile sunt mai mici decat cheltuielile, reusesti sa faci investitii si sa pui bani deoparte….
 Nici Mihai Dane nu ne onoreaza cu declararea bunurilor detinute iar la Stela SAVELCIUC aflam ca din salariul de asistent medical detine ca tot omul de rand un apartament.
 Un alt consilier local-director este Laurentiu Valentin Raducanu, cu doua autoturisme proprietate si un amarat de ha de teren agricol la Silistea Buzau.
 In ceea ce priveste secretarul Primariei Urziceni, Cristina Andrei si-a facut linistita publica declaratia de avere din care retinem ca pentru frecusurile primarului si ale consilierului Babagianu din sedintele locale a castigat doar cate 32 de milioane de lei vechi pe luna….Cat il priveste pe starostele orasului Urziceni, Constantin Sava intarzie sa-si etaleze public averea, crezand probabil ca este doar o optiune…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.