Urziceniul a câştigat două premii importante la a cinsprezecea ediţie a Olimpiadei Naţionale de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale

0
Competiţia s-a  desfăşurat săptămâna trecută la Sibiu, iar reprezentantele din Ialomiţa, din cele 31de judeţe participante, au obţinut locul I la pictură pe lemn şi locul II la pictură pe sticlă.
Cele două fete sunt înscrise la cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” din cadrul Protoieriei Urziceni.
La 14 ani, Ana Beatrice Bătărâgă şi-a adjudecat premiul întâi cu o icoană pe lemn reprezentându-l pe Sfântul Ierarh Spiridon, iar Alina Maria Aldea de 10 ani, a obţinut locul doi cu o reprezentare grafică pe sticlă a Bunei Vestiri. Cele două copile au lucrat sub atenta supraveghere a juriului, timp de cinci zile, alături de alţi 142 de elevi prezenţi la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Pe lângă pictura pe sticlă şi lemn, unde au excelat ialomiţencele, concursul de artă şi meşteşug a mai avut şi secţiunile de  metaloplastie, sculptură, încondeiat ouă, confecţionat măşti, olărit, ţesut, brodat pe piele, confecţionat instrumente muzicale şi păpuşi în port popular.
Aurelia Ifrim, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.