USL Ialomiţa a contestat la Tribunal candidatura lui Marinică Cazacu pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Ialomiţa

2

Contestaţia este argumentată prin faptul că, la data depunerii candidaturii, Marinică Cazacu era încă înalt funcţionar public şi nu îşi încetase raporturile de serviciu în condiţiile legii.
În reclamaţia făcută se precizează că preşedintele PDL a fost repus în funcţia de prefect al judeţului Ialomiţa şi imediat i se suspendă raportul de serviciu în urma trimiterii în judecată pentru infracţiuni de serviciu.
Cum suspendarea raportului de serviciu este în vigoare, toţi funcţionarii publici care au îndeplinit ulterior funcţia de prefect al judeţului Ialomiţa au avut statutul de „interimari”.
Conform comunicatului remis redacţiei, din 11 martie 2009 până în acest moment, toţi prefecţii judeţului Ialomiţa au exercitat, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Ialomiţa până la încetarea suspendării din funcţie a titularului postului, domnul Cazacu Marinică.
Conform prevederilor legale, înalţii funcţionari publici pot candida la o funcţie de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu.
Tot în calitate de înalt funcţionar public, titularului funcţiei de prefect îi este interzis să facă parte dintr-un partid politic sau alianţă politică, iar la data depunerii candidaturii pentru funcţia de consilier judeţean, Marinică Cazacu îndeplinea funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi al Alianţei pentru Ialomiţa, încălcând prevederile legale invocate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.