USL vrea alegeri generale în luna octombrie a acestui an

4

foto: Florin Floreanu

Deputatul din colegiul 2 Slobozia, Marian Neacşu, a declarat pentru Radio CAMPUS că, săptămâna aceasta, Curtea Constituţională se va pronunţa asupra variantei de vot uninominal pur la parlamentare, iar în cazul în care legea va primi OK-ul şi va fi promulgată şi de preşedinte, alegerile vor putea fi devansate cu o lună.
Marian Neacşu susţine că formula propusă şi experimentată la alegerile locale ar scoate din calculul politic PDL-ul, motiv suficient pentru ca legea de vot uninominal pur să fie întoarsă pe temei de neconstituţionalitate.
Curtea Constituţională se va pronunţa asupra legii de vot uninominal propusă de USL pe 27 iunie. Respingerea acestei formule şi nepublicarea ei mai devreme de 10 septembrie întârzie oricum calendarul stabilit pentru organizarea alegerilor generale din toamna acestui an.

Uniunea Social Liberală NU riscă nimic în alegerile generale
Parlamentarii PSD şi PNL vor candida în colegiile pe care le deţin şi se vor concentra cu toate forţele în obţinerea mandatelor din posesia PDL.
Deputatul Marian Neacşu a declarat că USL urmăreşte strict maximizarea rezultatului la alegerile parlamentare, prin păstrarea colegiilor adjudecate în 2008 şi câştigarea celor deţinute de opozanţii politici.
Conform protocolului naţional al USL, deputaţii Marian Neacşu şi Cristina Pocora vor candida pentru încă un mandat în colegiile Slobozia şi Feteşti-Ţăndărei, aşa cum ar trebui să se întâmple şi în colegiul 3, Amara – Căzăneşti, unde deputat este Dan Mircea Popescu. Fostul ministru al muncii este însă în dezacord cu organizaţia judeţeană a PSD şi este puţin probabil ca acesta să mai fie susţinut pentru încă un mandat în Ialomiţa. De sprijin politic, fie şi parţial în cadrul USL, se va bucura însă senatorul PSD Mihăiţă Găină, în colegiul Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Dupa parerea mea, usl RISCA FOARTE MULT IN TOAMNA, la Alegerile Generale, Oamenii fiind din ce in ce mai lamuriti cu ce poate pielea triadei absentescu-tonta-felix, si acolitilor lor, de prin judete. In plus, atata timp cat, pe gardul Urziceniului canta cocosul pnl, nu-l vad deloc bine pe psd-istul gaina…

  2. Usl vrea sa ne bage in bezna totala sa licariceasca doar el ca un licarici rosu ce este…sau ca un c.r rosu de maimuta,care este…care iese primaru ales de prostime din puscarie si jura ca va respectaConstitutia si legile tarii.Doamne,lumineaza-ne mintile la toti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.