Vara, cald, apa si distractie – scenariul potrivit pentru hotii de buzunare

0

Săptămâna trecuta, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată de un tânăr că în timp ce se afla în incinta unui ştrand, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul, telefonul mobil şi cheile de la locuinţă.

În urma verificărilor s-a stabilit că furtul s-a produs pe fondul neglijenţei tanarului în asigurarea bunurilor. Acesta a plecat să-şi cumpere de la bar un suc, lăsând nesupravegheat, sub un şezlong, rucsacul în care se aflau telefonul mobil şi cheile apartamentului. La întoarcerea de la bar, a constatat lipsa bunurilor amintite, în valoare de aproximativ 700 de lei.

În ultimul timp astfel de sesizari sunt din ce in ce mai dese iar politistii avertizeaza că în zonele de agrement au început să-şi facă simţită prezenţa persoane care vor profita de orice oportunitate apărută şi de lipsa de atenţie a victimelor pentru a obţine bani sau bunuri de valoare .

De asemenea  politstii recomanda celor care merg la piscină sau ştrand să nu lase telefoane mobile, bagaje, haine pe şezlong, pătură sau lângă acestea fără a fi supravegheate, să verifice dacă au închis autoturismul şi dacă au ridicat geamurile acestuia în parcare şi să nu lase în interiorul maşinilor, la vedere, bunuri de valoare care pot tenta hoţii.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.