Varianta grevei parlamentare

0

foto: Florin Floreanu

Parlamentarii liberali au renunţat la varianta demisiei pentru a putea boicota lucrările din Camera Deputaţilor şi Senat.
Deputatul din colegiul 1, Feteşti –Ţăndărei, a declarat pentru Radio Campus că demisia în bloc a parlamentarilor din opoziţie nu a fost agreată de colegii din USL şi nici nu ar fi condus la alegeri anticipate.
Cristina Pocora precizează că actuala formă de protest le permite parlametarilor PNL, PC şi PSD să participe la dezbaterile şi votul pentru tratatele la care România este parte:
,,Noi vom merge în plen, în fiecare zi de plen, aşa cum a fost şi până acum, şi vom anunţa că protestăm pentru a nu le asigura şi legitima acţiunile actualei majorităţi guvernamentale. Cum ne-au ignorat până în acest moment, nu au decât să facă la fel în continuare, dar fără prezenţa noastră.
-A fost greu momentul luării deciziei scrierii demisie şi cum a fost revenirea asupra ei?
-Sigur că un asemenea gest nu e uşor. Trebuie să cântăreşti din multe puncte de vedere. Însă pentru mine, ca parlamentar la primul mandat, mi-a fost foarte clar că trebuie să fac ceva dacă vreau ca oamenii să vadă în mine un alt fel de om politic. Dacă stăm şi ne amestecăm şi acceptăm acest discurs, că toţi suntem la fel, nu va duce la absolut nimic bun. Am fost hotărâtă, dar a fost acel moment de gândire…În cadrul dezbaterilor, când s-a pus problema continuării acestui demers, eu mi-am menţinut punctul de vedere, am votat pentru demisie, dar m-am supus regulii majorităţii. Prin urmare am acceptat decizia luată în cadrul USL, de a protesta în acest fel, sigur şi argumentele sunt pe măsură…
-A fost, totuşi, o idee pripită?
-Din punctul meu de vedere, nu! În continuare aceste demisii se află la preşedintele partidului, ele putând acţiona în orice moment. Dacă lucrurile se acutizează, dacă vedem că în continuare majoritatea guvernamentală nu ţine cont de nicio regulă a democraţiei, putem să recurgem şi la acest ultim gest. Până atunci, încercăm să folosim absolut toate mijloacele pe care ni le pune la dispoziţie Parlamentul. Demisia noastră în bloc nu ar fi rezolvat problema anticipatelor“, a concluzionat Cristina Pocora.
Deputatul liberal de Ialomiţa apreciază că decizia Adrianei Săftoiu, de a merge până la capăt cu demisia, este o opţiune personală şi reprezintă o pierdere pentru grupurile reunite al Uniunii Social Liberale, în cazul unor moţiuni de cenzură.

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.