Vendetă fără sfârşit la Urziceni între primar şi opozanţii din Consiliul Local

0

foto: Florin Floreanu

Proiectul de hotărâre prin care Executivul de la Urziceni solicita membrilor legislativului aproparea cumpărării terenului aferent Sălii de sport din Calea Bucureşti nr. 91 a fost respins în şedinţa de ieri după amiază. Terenul face obiectul unui litigiu între proprietarul de drept şi executivul primăriei Urziceni. Proiectul avea nevoie de aprobarea a două treimi dintre consilierii prezenţi pentru a putea fi pus în practică. Democrat liberalii Elena Coman şi Marin Gonţ s-au abţinut, iar în absenţa de la şedinţă a liberalului Dan Pavunev, propunerea a căzut ,,cu brio’’.
Atitudinea celor care s-au opus cumpărării terenului aferent sălii de sport i-a prilejuit edilului şef al Urziceniului o nouă şarjă la adresa adversarilor săi din Consiliul Local. Sava n-a ratat prilejul de a-i acuza pe democrat-liberali de…oportunism: “ma rog… stiti cum e vorba aia… de patru ani sa nu votam nimic: apa nu, canal nu, asfalt nu, lumina nu, baza sportiva nu, strand nu… eu nu inteleg ce doriti! Nu am vazut la dumneavoastra o hartie si sa ziceti vrem si noi asta. Nu inteleg si chiar sunt mandru ca am facut atatea fara acceptul dumneavoastra. Dar nu inteleg oportunismul asta, credeti ca face bine cuiva? Vai steaua noastra! Cica de ce merg treburile prost! De-aia!”.
În raportul întocmit de compartimentul ,,Administrarea Domeniului Public şi Privat’’ din cadrul Primăriei Municipiului Urziceni se precizează că terenul ce constituie obiectul respectivului proiect de hotărâre a fost restituit în natură moştenitorilor fostului proprietar, în urma unei decizii definitive şi irevocabile pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu trei ani, după un lung şir de procese şi după ce Ion Vasile, unul dintre moştenitori a recurs în două rânduri la greva foamei. La momentul respectiv, Primăria recunoscuse moştenitorilor terenului dreptul de proprietate dar refuzase retrocedarea întrucât pe terenul respectiv fusese construită deja în perioada 2003 – 2005 Sala de Sport.
Proprietarilor de drept le fusese oferită prin proiectul de hotărâre respins ieri suma de 450.000 de lei pentru terenul cu suprafaţa de 2850 de metri pătraţi.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.