Vestul (judeţului) sălbatic

0

Efective ale Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase au acţionat în cursul ieri, în Urziceni, în vederea depistării celor care deţin ilegal arme. Cu această ocazie au fost depistaţi doi bărbaţi, în vârstă de 34, respectiv 24 de ani, ambii din Moviliţa, care deţineau câte un pistol cu gaze, de calibru 9 mm, introduse ilegal în ţară din Bulgaria.

Pistoalele au fost confiscate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Tot ieri, efective din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni, posturilor de poliţie arondate, Serviciului Intervenţie Rapidă Ialomiţa şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, au descins la domiciliile a şase perosoane cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, unde în baza unor mandate emise de procuror, au efectuat percheziţii.

În urma acţiunii, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri provenite din 15 furturi comise pe teritoriul judeţului Ialomiţa, în perioada 2009 – martie 2010.

Opt persoane au fost duse la sediul poliţiei, iar un bărbat în vârstă de 20 de ani din Călăraşi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar aseară a fost prezentat Judecătoriei Urziceni cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat pentru 29 de zile, pentru tentativă şi furt calificat.

Acţiunile de ieri fac parte din Planul de acţiune SIGURANŢA, declanşat la nivel naţional pe data de 26 februarie.

Aurelia Ifrim

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.