Viceprimarul comunei Andrăşeşti este cercetat de agenţia Naţională de Integritate, pentru fals în declaraţii

0

Potrivit reprezentaţilor ANI, în perioada 20 iunie 2008 – 22 aprilie 2011 Mihail Avrămiţa s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a exercitat simultan funcţiea publică din cadrul Primăriei Comunei Andrăşeşti şi calitatea de administrator în cadrul Societăţii. AGROMIN S.R.L. Totodată, vicele este acuzat de fals în acte pentru că a omis din declarațiile de interese, calitatea de administrator al unei societăţi comerciale.
Contactat telefonic, viceprimarul Mihail Avrămiţă din Andrăşeşti spune că multe aspecte din dosarul întocmit de ANI urmează a fi lămurite, iar cercetarea este în curs. Edilul comunei Andrăşeşti, Ionel Uşurelu, precizează că deocamdată la primărie nu s-a comunicat nimic oficial din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, dar că va aplica măsurile legale.
În raportul de evaluare al viceprimarului de Andrăşeşti s-au dispus constatarea stării de incompatibilitate şi sesizarea organelor judiciare cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.
În cazul în care se va dovedi starea de incompatibilitate, viceprimarul va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.