Vine vara, crește riscul de înec

0

016

Autorităţile ialomiţene avertizează cetăţenii că, începând din această lună, reapare riscul de înec în lacurile şi râurile care străbat judeţul.
Ultimii doi ani au adus în Ialomiţa fenomenul îngrijorător al deceselor prin înec, iar statistica arată că, în 2012, 10 persoane şi-au pierdut viaţa după ce s-au aventurat în apă, iar anul trecut numărul ialomiţenilor care s-au înecat s-a dublat. În majoritate, tragediile s-au petrecut la scăldat, iar victime au fost elevi, adolescenţi şi tineri care din inconştienţă nu au realizat pericolul lacurilor neamenajate sau curenţilor extrem de puternici.
Şi începutul anului 2014 a fost marcat de astfel de evenimente, două cadavre fiind recuperate din ape în luna martie, iar în prezent trupul bărbatului de 35 de ani din satul Poiana, care a căzut în apă a doua zi de Paşte, este în continuare de negăsit. 
Pentru a evita tragediile, părinţii sunt sfătuiţi să-i însoţească pe copii regulat la scăldat în locuri speciale şi să le asigure un colac de salvare sau altă sursă de ajutor. De asemenea, cei care nu ştiu să înoate sunt sfătuiţi să nu se îndepărteze de mal.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.