Virusul gripei porcine pare scăpat de sub control, la Slobozia

0

Contextul celui de-al patrulea caz confirmat în judeţ evidenţiază limita măsurilor din planul general de prevenire a unei pandemii.

Eleva de la Colegiul Naţional care a fost iniţial izolată în internat, în loc să plece acasă, a rămas la o gazdă în oraş, împreună cu alte două prietene, şi ele eleve la Colegiul Naţional. Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Daniela NEACŞU, spune că apariţia unui caz nou în aceeaşi clasă va prelungi perioada de izolare la domiciliu a elevilor clasei a XI-a F.

Cel de-al doilea caz complică însă situaţia. Eleva din Borcea a rămas la gazdă în oraş, împreună cu alte două colege de liceu, iar acestea au mers în mod normal la şcoală. Directorul Colegiului Naţional, Mihai Viteazul, Paul Frâncu, spune că deocamdată, la nivelul instituţiei s-a comunicat doar prelungirea cu două zile a perioadei de izolare la domiciliu, a elevilor dintr-a XI a F.

Noul caz confirmat extinde lista contacţilor şi a potenţialelor îmbolnăviri. Eleva din Borcea este colegă de clasă cu fata din Slobozia şi nu era considerată cu risc maxim de îmbolnăvire. Cu toate acestea, fata a făcut boala, semn că virusul acţionează şi în rândul contacţilor de gradul unu, care doar au stat în preajma unui caz confirmat ulterior, fără a avea contact direct cu acesta.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.