Vitezomanii s-au aflat în vizorul poliţiştilor

0

Pentru că în mare parte accidentele rutiere se întâmplă din cauza vitezei excesive, în ciuda limitărilor legale, poliţiştii rutierişti au aplicat aproape 300 de sancţiuni contravenţionale în numai 2 zile, pentru toţi cei care au apăsat pedala de acceleraţie până la podea. Acţiunile au avut ca scop determinarea participanţilor la trafic de a conştientiza riscul pe care-l reprezintă abaterile de la normele rutiere în vigoare, dar şi depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.

În urma acţiunii, 87 de conducători auto au fost sancţionaţi, 11 dintre ei alegându-se şi cu permisul de conducere reţinut, în vederea suspendării, pentru că viteza cu care circulau o depăşea cu peste 50 km/h pe cea legală.

De asemenea, au mai fost sancţionaţi 22 participanţi la trafic care nu purtau centura de siguranţă, 5 pietoni pentru traversare neregulamentară şi 8 conducători auto ce au fost depistaţi la volan, deşi erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 60 de mii de lei.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.