Viva la revolucion!

15
De Dragobete, la Muzeul Judeţean Ialomiţa va fi vernisată o expoziţie-eveniment dedicată împlinirii a 100 de ani de la începutul revoluţiei mexicane.
Actul istoric este reflectat prin intermediul a o sută de imagini care surprind etapele revoluţiei mexicane de înlăturare de la putere a unui preşedinte- dictator.
Expoziţia de la Slobozia este organizată în colaborare cu Ambasada Mexicului la Bucureşti şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.
Vernisajul este programat pentru joi, 24 februarie la ora 13.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

15 comentarii

 1. Asa, si ce legatura are Dragobetele cu revolutia lui Zapata&co? Una singura: faptul ca Muzeul Judetean Ialomita este subordonat cjIalomita, adica psd; panarama, asta e!

 2. Maghiarule de bine, daca ajungi blonaj, te poate trata Spitalul din Tandarei; que cabron: spune-ne si noua, care sunt beneficiile RO si IL din manifestarea asta ,,culturala”, cum numai cei platiti de institutiile psd stiu s-o faca.

 3. “care sunt beneficiile RO si IL”

  măi, queritos, vad ca aveti si voi cretinii vostri

  La voi beneficii înseamnă numai euroi și parai ?
  Dar de “cultură”, de “istorie” ai auzit, muchacho ?
  Cine v-a spălat creierii, hombre ?

 4. Pe 24 februarie, de Dragobete, desigur ca mj Ialomita putea organiza o altfel de manifestare, nu una despre o revolutie mexicana de acu’ un secol…Io n-am zis in postarile anterioare nimic de pd-l, mai gura ialomitei, ai un fix. Deasemenea, io n-am zis nimic, mixican de bine, despre euroi si parai…numai pesetas visezi,bre! Atunci cand mj Ialomita nu va mai fi stipendiat de un for dominat de psd va fi bine (rima voita)!

 5. Pt. mike

  peso (sau pesos – la plural) e moneda Mexicului. Pesetas era a Spaniei, nu mai exista.

  Legatura dintre dintre Muzeul Judetean si o manifestare cu o asemena tema ti se pare ca nuca-n perete? Explica tu ce legatura a fost intre sarbatoarea din Kuweit si Traian Basescu, fiindca acolo au fost doar sefi de state din Bangladesh, Irak, Siria, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Liban, Pakistan, Qatar, Buthan, Nepal, Honduras, Nigeria, Turcia, Spania si Romania. Regele Spaniei reprezinta o tara care are multe in comun cu civilizatia si cultura araba (ai auzit de Alhambra), dar al nostru ce cauta acolo? Aaaa, a explicat ca am ajutat la eliberarea tarii de sub cotropirea irakiana (atunci nici macar nu am avut combatanti ci doar doua spitale de campanie), dar si la acest capitol, SUA a fost reprezentata de un pensionar (Colin Powell).

 6. mike, aberant ca de obicei. credeam ca te-ai lasat de cand n-am mai fost p-aici.

  PS: “alde pdl” are ordin de scandal cum apare “revolutie” in vreun text. Pdl-istule, sper ca ti-au dat astia si gloante de cauciuc, pt orice eventualitate.

 7. George, in Kuweit e titei, in Irak e titei, in Emirate e titei, in Quatar e titei, alte tari de pe lista sunt deasemenea interesante d.p.d.v. al relatiilor comerciale cu RO; mai bine ne-am rezuma insa la ceea ce se intampla in Il, unde sunt banii cheltuiti anapoda (da, bre ion-anapoda, chiar asa)…

 8. Pt. mike

  Ce anapoda mai esti mike! Cand se discuta aprins despre ceva local, tu vii cu exemple din Valcea, Prahova, Vrancea, iar acum, cand ti se serveste un exemplu de aiurea, pentru tine mai importante-s cele locale. Hotaraste-te!
  Ai uitat sa spui ca si-n Romania e titei, si ca sa fii satisfacut pe deplin, e titei chiar si local, adica si-n Ialomita (Rovine, Cocora, Grindu, Cotorca). Iar titeiul din Kuwait este o Fata Morgana pentru romani, niciodata de cand sunt relatii intre cele doua state, importurile din aceasta tara nedepasind 1 mil.USD. In schimb, noi exportam mult, in medie cam 50-60 mil.USD (fier, otel si lemn). Petrolul este pentru marii invingatori… stii si tu, marele licurici.
  Vezi aici: http://www.dce.gov.ro/Materiale%20site/Indrumar_afaceri/Indrumar_afaceri_Kuweit.pdf

 9. Istoria furatului la români

  Inainte de 1989 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.

  1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.

  1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.

  2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.

  2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Cei care au furat, azi le spunem Baieti destepti.

  2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.

  2011 In prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor, salarii, pensii.

 10. Mai baieti, ca sa incheiem, io zic urmatoarele: numarul de postari privind acest material (atentie, nu numarul de accesari), depaseste numarul de vizitatori ai ,,expozitiei-eveniment”. Qued erat demonstrandum!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.