Vremea rece şi vinul roşu

0

Vremea rece din ultima perioadă de timp a determinat o creştere a solicitărilor la  pompieri. Ca întotdeauna, sezonul rece ne ia pe nepregătite, iar cei mai mulţi ialomiţeni nu au avut timp să îşi cureţe coşurile de evacuare ale sistemelor de încălzire.
Şeful Inspecţiei de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, Ialomiţa, colonel Niculae Fiţa, spune că pentru evitarea incendierii caselor, cu pierderi de bunuri şi chiar de vieţi omeneşti, este obligatoriu ca măsurile de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populaţiei să fie respectate.
Tot în această perioadă, în gospodăriile populaţiei se desfăşoară activităţile de preparare a vinului. Pentru că gazul emis din fermentaţia strugurilor este inodor, în cazul în care pivniţele unde sunt depozitate butoaiele nu sunt bine aerisite, există riscul de sufocare şi deces.
Numai în toamna aceasta, 3 persoane din Feteşti au fost intoxicate cu dioxidul de carbon emanat, iar pentru două dintre ele, inhalarea gazului a fost fatală.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.