Who let the dogs out: câini de rasă cumpăraţi cu dolari falşi

0

Doi crescători de câini de rasă din Slobozia au primit dolari falşi din partea unor cumpărători care au achiziţionat trei bulldogi şi trei terrieri.
Excrocheria a fost repede dejucată de poliţiştii ialomiţeni. Căţeluşii s-au reîntors la stăpâni, iar muşterii sunt cercetaţi pentru falsificare de monedă.
Săptămâna trecută, un slobozean de 31 de ani a sesizat poliţia că a vândut unor persoane trei pui de câini de rasă, iar în schimbul lor a primit şapte bancnote de 100 USD care, ulterior, i s-au părut a fi false.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a fost declanşată o acţiune de căutare a cumpărătorilor, aceştia fiind depistaţi la scurt timp într-un autoturism, pe raza oraşului Căzăneşti. Persoanele identificate sunt o tânără de 24 ani, din municipiul Bucureşti, rezidentă în Turcia şi un cetăţean turc, de 25 ani.
La controlul autoturismului, în portbagaj au fost găsiţi şase pui de câini de rasă, trei bulldog francez şi trei yorkshire terrier, iar în posesia conducătorului auto a fost descoperită şi o bancnotă de 100 USD.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, precizează că la cercetări s-a stabilit că cele două persoane au venit în România cu intenţia de a achiziţiona căţei de rasă de talie mică. Referitor la provenienţa dolarilor, suspecţii au declarat că ei i-au primit la schimb cu lire sterline într-un bazar din Istanbul.
La scurt timp, echipe de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi Brigăzii Bucureşti au efectuat două percheziţii domiciliare la Bucureşti, în camera de hotel unde au fost cazaţi suspecţii şi la locuinţa tinerei. În urma acestor activităţi, în camera de hotel au mai fost descoperite două bancnote de 100 USD, posibil falsificate, precum şi cantitatea de 0,3 grame de fragmente vegetale, suspecte a fi substanţe etnobotanice.
Cele 16 bancnote au fost înaintate la Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în vederea expertizării, iar cei şase căţei de rasă au fost restituiţi părţilor vătămate.
Procurorul care supraveghează urmărirea penală a dispus cercetarea celor doi suspecţi în stare de libertate pentru falsificare de monedă şi alte valori.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.