Zi plină pentru pompierii profesionişti din Detaşamentul Slobozia

0

În ciuda atenţionărilor, miriştile şi vegetaţia uscată continua sa arda pe campurile din Ialomita. 
Pompierii reamintesc ca amenzile in cazul arderilor de miristi ajung pana la 2.500 de lei iar pentru nereglementarea de către persoanele abilitate a modului de execuţie a lucrărilor cu foc deschis amenzile pot ajunge pana la  5.000 lei.
Incendiile nu au ocolit nici municipiul Slobozia, întrucât în aceeaşi zi, în jurul orei 17;  2 parcele de 20, respectiv 30 de ha de mirişte de grâu au ars în zona Slobozia Nouă.
Nici pompierii din Garda de intervenţie Feteşti nu au fost ocoliţi de incendiile de mirişte, aceştia acţionând aseară, la ora 22 în localitatea Borduşani pentru stingerea flăcărilor care au cuprins 4 ha de mirişte de grâu. Focul a izbucnit în urma jarului de la o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare. 
Având în vedere evenimentele negative  care se inregistreaza pe raza judetului, pompierii  reamintesc cetăţenilor că este interzisă aruncarea la întâmplare a ţigărilor, sau a altor obiecte aprinse, care pot degenera în incendii de proporţii cu efecte grave asupra securităţii vieţii şi a bunurilor. 

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.