Zilele Nichita Stănescu la Urziceni

0

Pregătirile pentru ,,Zilele Nichita Stănescu’’ sunt aproape gata la Urziceni, deşi până la startul evenimentului mai e o săptămână.
Programul manifestărilor dedicate împlinirii a şaptezeci şi opt de ani de la naşterea poetului începe marţi, 29 martie, la Centrul Cultural, la ora 10 şi va continua cu o slujbă de pomenire a poetului la Catedrala ’’ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.
A doua zi dedicată lui Nichita Stănescu va fi deschisă cu un vernisaj de expoziţie de desen, în foaierul Centrului Cultural. Poetul, prozatorul şi publicistul George Călin anticipează o serie impresionantă de lansări de carte, spectacole şi concursuri, ce vor avea loc pe parcursul zilei de debut.
La finalul zilei va avea loc concursul ,,Viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu’’ urmat de spectacolul de poezie şi muzică susţinut de Trupa de teatru ,,Scena’’.
Seria manifestărilor dedicate poetului supranumit ,,Îngerul blond’’ se va încheia joi, 31 martie, odată cu spectacolul de poezie şi muzică găzduit de sala de consiliu a Primăriei, urmat de simpozionul ,, Generaţia Nichita’’ şi de festivitatea de decernare a premiilor oferite de către organizatori.
La a cincea ediţie a manifestărilor închinate ,, Zilelor Nichita Stănescu“ sunt aşteptate personalităţi precum criticul literar Aureliu Goci, academicianul Nicolae Dabija, poeţii basarabeni Renata Verejanu şi Vasile Căpăţână, precum şi actorul Andrei Sotzchi.
Emilia Guţă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.